keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Alkutaipaleesta tähän päivään.

Kerron lyhyesti mitä tähän asti on tapahtunut kun pyry syntyi tähän maailmaan ja on jo päässyt kohta 9kk ikään!

Viime vuonna elokuun alussa plussasin. Itse olin silloin 26. Mies vuotta vanhempi. 

Odotus meni vissiinki aika oppikirjojen mukaisesti, lukuunottamatta sitä turvotusta mitä mulle sen aikana tuli. Rv 32+3 kävin sitten ultrassa kun oli tullut parin viikon sisään 10kiloa ja verenpaineet vähän heitteli. Silloin Kätilöopistolla epäiltii napanuoravirtausten olevan huonot. Jäin yöksi seurattavaksi. Seuraavana päivänä sitten toinen lääkäri kattoi tilanteen ja ihmetteli suuresti miksi sinne olin joutunu?! Kaikki kuulemma hyvin, vain vauvan pieni painoisuus huoletti ja pyysi tarkistuksiin viikon päähän eli rv33+3. No sillon sitten tultii tarkastukseen ja pyydettiin jäämään käynnistykseen koska tällä kertaa ei ollut aivoon menevissä virtauksissa kaikki hyvin. 
24.02.2012 Sieltä sitten rv33+4 syntyi pieni Prinssimme, kera ainutlaatuisen Downin syndrooman. 
7vk:a ennen laskettua, hyvin voivana kuitenkin. Muutaman viikon vietimme siellä sitten. Piti odottaa rv35 täyttymistä ennen kun pääsi kotia.Tuossa kuvassa Pyry on päivän ikäinen <3 niin kovin pieni!
Painoa oli syntyessä 1930g ja pituutta 42cm!

Down syndrooma tuli siis yllätyksenä. Missään vaiheessa sitä ei kukaan epäillyt.Paitsi minä. Se oli se äidinvaisto ;)


Nooooh, Pyryn kanssa on mennyt ihan loistavasti! Selvitty muutamalla pienellä flunssalla. Tai no, ne flunssat on kestäny aina sen 2kk:ta..Kolmas nyt menossa, mut tää on kyllä aika pientä :) 
Pyry on käynnyt jo alle 6kk ikäisenä ulkomaillakin, Bulgariassa ja voin vannoa että parempaa matkaseuraa saa hakea! <3

                                                Siinäpä hän ottaa lepoa aurinkovarjon alla ;) Pyryn kehitys on mennyt tähän mennessä erinomaisesti. Pyörii lattialla ympyrää ja peruuttaa, kova hinku ois jo mennä eteenpäinkin mennä! 

Hampaita ei kuulu eikä näy... punoitusta ja turvotusta ollut ikenissä varmaan puoli vuotta mutta ei ni ei. :( Ikäviä nuo hampaiden puhkeamisjutut! 
Pyry on kova päristelemään, yskimään "virkayskää" , huutamaan ÄITIIIIIII, IFIIIII, EIIIIIIII , NIIIIII! :D ja nauramaan! Tietysti on välillä myös huonojakin päiviä ja öitä. Välillä yöt menee ilman herätyksiä, toisinaan valvotaan sitten viikko putkeen, mutta sitten taas nukutaan.
Pyry rakastaa laulamista, ei suostu syömäänkään jos ei äiti tai isä laula vierellä, monesti mennäänkin lähemmäks viittääkymmentä elefanttia jotka marssi sinne jonnekki ja hauskaa oli! :D 

                           Siinä menee kuningatarsoseet päin poskia ku pitää purra lusikkaa. :P 
Pyry on nyt siis viikon päästä jo 9kk! :) Painoa tänään oli 8.1kg ja pituutta 66cm!!

Käytiin Refluksiepäilyn takia näyttäytymässä lastenklinikalla, mutta kun poika kasvaa hyvin ja on jäntevä ja seurallinen niin ei oo hätää sen suhteen. Saatiin kuitenkin gavisconia reseptillä et jos se vähä helpottais tuota oksentelua. Ei oo mitenkään mukava tuo jatkuva oksentelu, ku sitä oksennusta tulee vielä kaaressa kolmenkin tunnin päästä syömisestä, juuri silloin ku on alkamassa se seuraava ruokailu... No, joskos tuo tuosta sitten helpottuis vähän lääkkeellä ja sitten viimeistään ku noustaan pystyyn! 

Nyt Pyry on päiväunilla, tuossa se röhkii kui pieni possu vaunuissa ja mukavasti jalalla kiikuttelen vaunuja, ainakun lopetan ni röhkiminen loppuu ja alkaa venkoilu. Ihme jässikkä :D

Josko hän nyt malttais jo nukkua ilman  kiikuttelua ni menisin vähän pyykkäilee. 


Muutama kuva alkutaipaleelta

8 kommenttia:

 1. aivan älyttömän suloinen poika teillä <3

  VastaaPoista
 2. voi kiitos!hän on kyllä sellane söpöliini :)

  VastaaPoista
 3. Pyry menee meidän nupun kanssa samoissa mitoissa ja on saman ikäinenkin. Nuppu syntyi 13.02.12 :)

  VastaaPoista
 4. Tosi suloinen poika teillä<3 Alan kahlaamaan koko blogisi läpi kunhan kerkiän:)

  VastaaPoista
 5. ihana pienokainen! Minunkin mielestä erilaisuus on kaunista <3

  VastaaPoista
 6. Loysin juuri blogisi, aivan mahtava ihana asenne sinulla! Suloinen poika <3

  VastaaPoista
 7. Lueskelin juuri blogiasi ensimmäistä kertaa. Meillä on näemmä päivälleen samanikäiset pojanviikarit. :) Hauska lukea, kuinka heillä on niin samanlaiset vinkeet. Toivottavasti teillä alkaa nukkuminen sujua. Meillä valvottiin ensimmäinen vuosi, pahimmoilleen herättiin aina puolentunnin välein koko yö. Helpotti, kun jätettiin maito pois. Yhä on tosin jotain outoa ruokavaliossa, mutta pärjätään ja lapsi kasvaa. Kiitos teksteistäsi ja ihanaa kevättä!

  VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)