perjantai 24. helmikuuta 2017

5 vuotiasJohanna Kurkela; Ainutlaatuinen

Missähän sut tehtiin? Tähtien tuolla puolella muovailtiin huolella Ethän sä ikinä kadota tuota katsetta? Mitähän sä vielä kantaa voit korkealla kun noin sä soit Ei mitään tuu niin painavaa et se sinut musertaa Kaunis pieni ihminen Sä olet ainutlaatuinen Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan Keskellä ihmettä Sen tajuu vasta jälkeenpäin Taidat aavistaa jo sen Yksin täytyy jokaisen polku mennä pimeään että pystyy elämään Kaunis pieni ihminen Sä olet ainutlaatuinen Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan Sä saatat selvitä vähin vammoin matkalla Ystäväsi huolehtii kun askelees on hatarat Elämässä pitää kii jos sen päältä putoat Kaunis pieni ihminen Sä olet ainutlaatuinen Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan Sä olet ainutlaatuinen Mitä vastaan tuleekaan, toista sua ei milloinkaan


(kummi lauloi tämän Pyryn ristiäisissä)


"Mieskätilö toi mulle heräämöön kuvan Pyrystä ja Iivarista. Itkin. Tottakai itkin. Niin hellyyttävä näky. Siinä hän sitten yritti kertoa mulle Pyryn downista, mutta ei päässyt loppuun asti, kun jatkoin hänen lausettaan ja tokaisin: ei se haittaa, mä arvasin tän jo kauan sitten, vaikka ei sitä kukaan muu tiennyt. Hän on silti mun lapsi. Rakkain sellainen. 

Kätilö yllättyi ja sanoi; en ihan odottanut näin hienoa suhtautumista, mutta ihanaa kun välillä käy näinkin.

Pyry oli tarkoitettu juurikin meille. Sellaisena millaisena syntyi. Se oli yhdentekevää, se vammaisuus. Meidän ihanaakin ihanempi lapsi jokatapauksessa. Tähän on tultu, tästä mennään eteenpäin! Päivä kerrallaan, jokaisesta hetkestä nauttien. Siihen pyrimme. "


1 vuotias
2 vuotias

Näin kuvailin vuonna 2014 Pyryn syntymää ja  ajatuksia down lapsen saamisesta. 
Itkuhan tässä tulee silmään sitä muistellessa. Se oli melkoista se. 


3 vuotias

Nyt Pyry jo on 5 vuotias. Täynnä elämän iloa ja aitoa rakkautta pursuava pojankloppi. 
Tämä vuosi on ensimmäinen kun Pyry meidän mielestä jo ymmärtää tulevasta syntymäpäivästään jotain. Ollaan yhdessä lauleskeltu jopa unilauluna paljon onnea vaan - laulua.  Pyry toivottaa edelleen ne onnet joko Robinille tai serkulleen,  Sasulle.  Omaa nimeä ollaan harjoiteltu ja se tulee hyvinkin tyylikkäästi : AGU.  Eli vielä on hieman harjoiteltava, että Pyryn sanominen luonnistuu.  R-kirjain siis sekoittaa pakkaa ihan täysin. 

4 vuotias


                                                         5 VUOTTA

 Viisi vuotta ja hän osaa mm.hyppiä tasajalkaa, tehdä ison tornin palikoilla, koota nuppipalapelin,  syödä haarukalla ja lusikalla itsenäisesti, juoda lasista, viedä roskia roskiin pyydettäessä, kiittää kauniisti jokaisesta saamastaan palveluksesta ( "ittss" ja viittoo samalla kiitos) . Riisua vaatteet.  Pukea vaatteet jotenkuten. Osaa muutaman kymmenen viittomaa ja ehkä myös saman verran sanoja, joita äiti ja isä ymmärtää.  
Hän osaa sanoa kahden sanan lauseen : äiti/äsi ato (kato).  Hän osaa aamuisin huutaa isälle: äsiii, evvvvvääääää, öööömmäää!(isä, herätys, syömään).  Hän osaa vastata kysymyksiin ei ja joo ja välillä jopa vastaustaan tarkoittaa. 

Hän rakastaa koiria.  Hän rakastaa vauvoja. Hän rakastaa muita lapsia.  Hän rakastaa isovanhempiaan. Hän rakastaa bussilla matkustamista ja sitä, että bussissa olevat ihmiset vastaavat hänen vilkutukseen ja "oikkaa" (moikka) sanomiseen.  Hän rakastaa antaa pusuja ja Haleja. Hän tykkää Robinista.

Hän tykkää sipsistä ja jätskistä ja pizzasta, pastasta, perunamuusista, nakeista ja vedestä, varsinkin kuplavedestä.  Hän tykkää trampoliineista, kirjoista, laulukirjoista ja yhdestä tietystä huilubiisistä.

Hän taputtaa "jaksamiset" selkään kun halataan.

Hän herää lähes aina hyväntuulisena ja halaa pitkään.

Hän on vekkuli. Hän on huumorintajuinen.  Hän puhua pälpättää omaa kieltään jatkuvasti.  Hän leikkii fröbelien ja Nalle-ohjelman tahtiin, sekä Robinin.

Hän on hyvin monipuolinen kaikinpuolin.
Pyrylle;

 Vaikka aluntaival ei ollut helpoin ja yllätyksiä toit maailmaan suuria. Suurimpana yllätyksenä toit meille lahjan rakastaa jotain niin erityistä kuin sinä olet ja niin täydestä sydämestä. Annoit meille lahjan nähdä kuinka arvaamatonta elämä voi olla ja vaikka se alkuun hankaluuksia toi, se toi niiden hankaluuksien mukana niin paljon ennemmän kaikkea hyvää; uuden oppimista, ymmärtämystä, kärsivällisyyttä, yksinkertaisuutta, rakkautta, ihmeellisyyttä, viisautta ja joustavuutta. Nuo kaikki hyvät asiat saa hankalat asiat unohtumaan. Toit meidän kaikkien kolmen väliin niin lujan siteen, että sitä sidettä me hoidetaan yhdessä aina.


"iizi" vuotta!


Rakastan sua. Mitä ikinä tahansa tielle tulisi, suojelen sua. Mitä ikinä haluat toteuttaa, annan sulle avaimet unelman toteuttamiseen. Mitä ikinä tahdot mulle kertoa, kuuntelen sua ja tuen sua. Oot jo iso poika! 5 vuotias! Silti kaikki vielä edessä! Mennään yhdessä aina näitä vuosia eteenpäin. Olet kultaa.


Onnea rakas.4 kommenttia:

 1. Olen lueskellut blogia siitä asti, kun Pyry oli vasta ihana pikkuinen peikkotukkainen poika. Aina lukiessa olen miettinyt miten hurjan ihanalta ja hyvältä ihmiseltä niin sinä kuin hänkin vaikutatte! Kirjoitat tosi kauniisti ja rehellisesti.
  Paljon onnea Pyrylle!♥

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihanasti sanottu! Kiitos niin kovasti! :) ja Pyry kiittää onnesta! Ihana et seuraat meitä :)

  VastaaPoista
 3. Oon 22-vuotias opiskelija Keski-Suomesta, vielä ei oo oman perheen perustaminen ajankohtasta vuosikausii, mutta sun blogia oon seurannut Pyryn vauva-ajoista lähtien. Aivan ihana poika, hyvää synttäriä! :)

  VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)