maanantai 2. maaliskuuta 2015

Oma miniloma

Kävin viikonlopun pyörähtämässä kotikokkolassa. Näin paljon ihania tyyppejä, vaikkakin tavoite reissulle oli nukkuminen ja se nukkuminen myös onnistui.

Se nukkuminen teki hyvää. Liian hyvää. Uni vain on jotain niin parasta.

Kotiin tullessa minua odotti ihana pellavapää poikani. Ikävä oli kova!

Sitten se todellisuus iski taas vasten kasvojani. Yöllä oltiin hereillä täysin klo 02-06 väli.  Mikään ei auttanut Pyryä rauhoittumaan.  Hyöri, pyöri, ähelsi ja välillä vähän valittikin.

Sitten yön pimeinä tunteina väsyneenä aloin haaveilemaan. Näistähän ei saisi puhua, koska ei mä ole mihinkää lähössä.
Mutta haaveilin silti, että mitä jos asuttaiskin erillään. Viikko viikko systeemillä. Sais aina viikon nukkua, ni taas viikon jaksais. Arvatkaa vaan kutkuttaisiko ajatus. Mut ei, enhän minä voi.

Koska rakastan.

Rakastan noita kumpaakin mun miestä niin älyttömästi. En mä pärjäisi ilman heidän joka päivästä läsnäoloa.
Mutta se silti tuntuisi nukkumisen kannalta kivalta haaveelta.

Hylkään haaveen tuon suhteen. Ajattelin että parempi, paljon parempi on vain ottaa  yhteyttä lääkäriin ja pyytää apua. Jos jostain löytyisi syy kolmen vuoden unettomuuteen.  Mitähän se voisi olla?

Mutta nyt asia on hoidettava. Muuten päässä taas pimahtaa. Ja se ei tosiaan ole tarkoitus.

Tuo niin kaikin puolin rakas poika ois täydellisempääkin täydellisempi jos hän nukkuisi. Tää parisuhdekin nousisi varmasti uusiin sfääreihin jos kumpikin sais nukkua.

Ei. Uni Ei ole yliarvostettua. Se on elämän suola.

Tämä ilme mulla oli vlpn ajan. Tämän hetkistä ilmettä ette edes halua nähdä.

6 kommenttia:

 1. Kolme vuotta?! Huh. Em tiiä mitä sanoisin.ite väsähän jo viikon valvomiseen. Tsemppiä!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme vuotta. Kyllä. Kyllä siihen aikaan mahtuu varmasti muutaman viikon mittaisesti täysiä unia!

   Poista
 2. Täällä kohta vuosi tullu täyteen. Voin kuvitella sut tuota tekstiä kirjottamassa!! sen näkönen oon minäki tällä hetkellä..väsyny.. Meillä A(ds) heräilee öisin ihan jatkuvasti. Välillä kitisee vähän aikaa ja jatkaa itse uniaan välillä raivoaa niin kauan että tutti on käytävä laittamassa. Ja sitte se plussa eli tuo toinen jeppe. 2,5v ei suostu nukkuun omassa sängyssä.. ja jos nukkuu meiän keskellä niin eihän siinä nuku oikeen kukaan muukaan. Sellasta pyörimistä ja hyörimistä se on.

  huh en tiiä enää mitä sanoa. Tuntuu että ei tää lopu todellakaan koskaan! Mut hakekaa ihmeessä Pyrylle tilapäishoitoa kaupungilta!! saisitte ees muutaman yön nukkua kunnolla kuukaudessa ilman sukulaisten apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en välttämättä halua että Pyry menis tilapäishoitoon. Koska viikot pvkodissa. Mä haluan et se konkreettinen syy miksi valvoo, selvitetään. Kyllähän siihen pitäisi jotain löytyä? Uniapnea? Nielurisat? Serotoniinin puutos? Tms.
   Pyrykin nukkuu aina meidän vieressä. Aina viimeistään klo 00 vaatii päästä viereen.

   Poista
 3. Meidän DS kans valvoo. Älä kerro lastensuojelulle, mutta meillä auttaa jonkin verran se, että muksu valvoo, krhm, aika pitkään. En sano kuinka pitkään koska nuo lasten nukkumaanmenoajat on pyhää sanaa ja kaikkien tulee kuuliaisesti ja poikkeuksetta noudattaa tai ei hyvä heilu. ;) Mutta me ei. Ei oo ongelma sillä ratkennut, mutta helpottanut huomattavasti. (Ja nyt kun tän sanon, niin ens yönä valvotaan.) On tutkittu ainakin uniapnea, ei ole. Melatoniinia käytetään välillä mutta se vaikuttaa vain 4 h eikä neidillä se nukahtaminen oo ongelma, mihin se mela (haha ) varsinaisesti auttaa, vaan se, ettei uni riitä aamuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaa kans tota valvottamista kokeiltu mut ei se tehonnut. Entistä aikasemmin heräs :D

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)