maanantai 3. elokuuta 2015

mietteitä ja vähän turhaa löpinääkin


Ensinnäkin; aloitimme 2vkoa sitten Pyrylle unikoulun. Se ei ihan hirveästi ole edennyt, mutta se on jo paljon, että ei tartte mennä Pyryn viereen sänkyyn, vaan voimme pötkötellä omassa sängyssä ja Pyry omassa. Sieltä se uni tulee aina jossain vaiheessa. Välillä menee puoli tuntia, välillä puoltoista. Öisin herätään sen kerran ja kömmitään viereen. Aamulla noustaan 6.15. 
Yritin jo yksi päivä , että olen oven toisella puolella huoneesta, mutta ei, siitä ei tullut mitään muuta kuin pahamieli kaikille. Se saa taas odottaa. Askel kerrallaan.


Kerroin edellisessä tekstissä meidän reissusta ja siitä, että Pyry sai kamalia raivopuuskia, missä satutti sekä itseään, että meitä vanhempia. Ne loppui kuin seinään kun kotiuduttiin! Ehkä hän olikin vain hieman hermostuksissaan reissun päällä? Uusia ympäristöjä ja paljon matkustamista? Mutta mikä pääasia, nyt hän on taas oma iloinen ihana itsensä!

Tässä seuraavana hieman suunmakeuttajaa ;). Ihan mahtavan hyvää! Mansikkamustikkavadelmapiiras!Tätä siis tarjottiin eilen vieraille. Kyllä maistui!


Tässä seuraavana sitten kuva meidän eilisestä aamusta. Pyry rennosti kattelee aamuohjelmaansa. 


Näin lepposasti hän on välillä alkanut ottamaan, mikä musta on hirveän hellyyttävää! Isopienipoika!


Sitten asiasta mietityinpään! Lisää jälkikasvua? Haluaisin. Ehdottomasti haluaisin. Tässä jossain vaiheessa. Mutta; mä pelkään! Mä pelkään raskaana olemista jotenkin hirveästi. Mitä jos siinä tapahtuu jotain kamalaa? Mitä jos se raskaus ei taaskaan mene viimemetreille asti ja joudumme kokemaan samat uuvuttavat viikot keskolassa? Mitä jos synnytyskään ei suju paremmin kuin viime kerralla? Jos taas joudun leikkuriin kaavintaan, kun jään vuotamaan kuin seula? Eikä ole tietoa miten käy? Mitä jos taas tulee yllätyksenä jotain samantapaista kuin down? Vaikka ihana yllätys edellinen olikin. Parempaa ei oltaisi voitu saada, mutta ne kaikki huolet mitä downeus toi mukanaan? Ne kaikki miljoonat lääkärin ja terapeuttien kerrat? Sydänleikkaus ja sen riskit? Autoimmuunisairauksien riskit? Mun oman mielenterveyden heikkeneminen huolien ja huonosti nukuttujen öiden takia? Pelkojen lisääntyminen elämässä? Entä miten mun selkä kestäisi? Se kun on kokoajan kipeä, koska skolioosi ja ylilikkuvuus? Miten mä selviäisin kaikesta niistä? Auttakaa löytämään minulle hyviä vastauksia näihin! 

Noista pelkotiloistakin muuten lupasin kertoa. Niitä tulee edelleen. Niistä olen taas käynyt juttelemassa lääkärin kanssa. Hän sanoi, että mun on hyvä ottaa taas yhteyttä sairaanhoitajapsykologiin, sitten elokuussa kun hän palaa lomilta. Näin aion tehdä. Aion päästä johonkin ryhmään, missä on muita pelkopotilaita ja joitten kanssa voi käydä vaihtamassa kokemuksia. Se ois musta hirveen hienoa! Vertaistuki ja puhuminen kun on kaiken a ja ö. 
Nyt mulla on edessä hammaslääkäri keskiviikkona ja pahoin pelkään että mulle on tulossa juurihoito sen mukana. Päässä vippaa, sydän jyskyttää, välillä en saa henkeä, välillä puristaa rinnasta, välillä voisin perua ajan. Miten mä taas siitä selviän?? Mä nimittäin vihaan sitä eniten, kun pitää pitää suuta väkisin auki pitkiä aikoja, eikä voi nielasta, pelkään että tukehdun. Viimeksikin selvisin, mutta entä nyt? Kun on tulossa paljos isompi keissi? Äh.

No niii. ja sitten taas palataan mukavimpiin asioihin hetkesi. 

Seuraavat kuvat on kavereidemme häistä viikko sitten. Mihin pääsimme kaksin. Ai että oli mukavaa!! Pyry oli sen yön kaverillani, jossa häntä oli viihdyttämässä samanikäinen tyttö. Siellä oli mennyt oikein hyvin, vaikka ovi josta me vanhemmat poistuimme, oli saanut Pyryn surkuisaksi useita kertoja. Tyhmä ovi. :DSiel oli sit yks valokuvajaa, ni se otti meistä
tällaisen kuvan!:)

 Ollaan vietelty toisiksi viimeistä lomaviikkoa kotona, kyläillen ja vieraita vastaaottaen. Mukavasti on mennyt ja lämpöäkin on riittänyt joka päivä sen 20 astetta. Tästä viikosta on tulossa paljon lämpimämpi, mikä on loistavaa, sillä tämän viikon jälkeen palataankin arkeen. Arkeen palaaminen tuntuu tällä hetkellä oikein hyvältä! Johan sitä on pari kuukautta lomailtu! Tällä jaksaa tulevan talven yli ja koulun käydä loppuun kunnialla.

Nyt alan siivoilemaan. Pyry ja I on Vaarin kanssa ulkoilemassa. Huomenna tulee yökyläläisiä. Keskiviikkona on Pyryn sydänlääkäri ja mun kauhujen hammaslääkäri. Keskiviikkona tulee kaverit saunomaan illaksi. Sen jälkeen ei olla viel suunniteltu et mitä tehdään, mutta jotain rentouttavaa on pakko tehdä vielä ennen loman loppua! :)

Lämpöisiä kesäpäiviä jokaiselle toivottelen!

-H-


1 kommentti:

  1. Mahtavaa viimeistä lomaviikkoa!! <3 Täällä arki alkoi tänään ja voi miten mielissään vein pojat kuntouttavaan hoitoon ja kaasuttelin itse pois paikalta. Arvaappa nukuinko, no NUKUIN! :D

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)