sunnuntai 29. toukokuuta 2016

sopeutumisvalmennuskurssi
Oltiin siis sopeutumisvalmennuskurssilla tämä viikko, maanantaista perjantaihin. Se oli järjestetty täällä Helsingissä, pitäjänmäessä. Kolmannen sektorin järjestämä "täyshoito". 
Eli siihen kuului paljon vertaistukea, luentoja, lastenhoitoa ja syömistä suoraan seisovasta pöydästä. 
Meitä oli siellä kolme perhettä ja meitä perheitä yhdistää se, että meillä kaikilla on downlapsi.
Lapsilla oli päivisin omat hoitajat jotka leikitti lapsia aina siihen kello neljään asti. Me vanhemmat istuimme luennolla vuoroin ulkona auringossa ja luentosalissa. Meille kävi luennoimassa mm.lasten neurologianlääkäri, psykologi, puhe- fysio- sekä toimintaterapeutti ja terveydenhoitaja. Saimme paljon tietoa downin oireyhtymään liittyen, oikeastaan uutena tietona itselle tuli eri tukimuodot, kouluunliittyvät asiat, sekä minkälaisia juttuja tulee esiin jos on downlapsella siskoja tai veljiä. 
Kurssista jäi hyvin lämmin ja hyvä olo. Saimme kaksi perhettä lisää tarpomaan tätä matkaa meidän kanssa. Ihania ihmisiä meidän elämään lisää. Se vertaistuki vaan on parasta mitä tiedän. Eli suosittelen suurella sydämellä kaikille muillekin vertaisille näitä kokemuksia. Se, että siellä hoidetaan lapsia ammattitaidoilla, saat 5x ruoat suoraan valmiina nenän eteen ja saat siitä  vielä kelalta kuntoutusrahaa on iso juttu, mutta se, että saat sieltä vielä vertaisten tuen ja näet, että teitä yhdistää tässä elämässä niin iso asia on vielä isompi juttu. Vertaisissa on voimaa. Usko tai älä.
Me vanhemmat saatiin vielä vapaa iltakin. Kaiken edellä mainitun päälle. Käytiin sitten hohtogolfaamassa toisen perheen kanssa.  Yhtenä päivänä käytiin sealifessä kaikkien kanssa yhdessä.
Siis ihan tosi mieletön fiilis kaikesta. Kiitos tuhannesti vertaisille <3 Jäitte meidän sydämiin pysyvästi. Nähdään pian.
Tänään sitten ollaan noustu päivään kipeenä. Pyryllä nousi kuume. Mulla kurkkua aristaa. Kesälunssa sai meistä vissiin otteen.  Jäämme siis toisiamme hoivaamaan. Paras apu tähän o läheisyys.

Hyvää sunnuntaita kaikille. Levätään vielä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)