tiistai 7. lokakuuta 2014

kysymyksiä, vastauksia ja Sondeerausta!
Ihana että muutama tyyppi oli jaksanut lähettää mulle kysymyksiä! Kiitoksia! Mielenkiintoisia niistä jokainen! Tässäpä niitä tulee: Oletko ajatellut pyrylle sisaruksia? 

- Olemme I:n kanssa tästä asiasta puhuneet paljon ja mielipide mun osaltani muuttuu tässä asiassa kokoajan. Tällä hetkellä kuitenkin ajatuksissa on että haluamme Pyrylle sisaruksia, mutta ei vielä. Mulla on koulu kesken ja asuntommekin on aivan liian pieni sen asian toteutumiseen. Mutta mielellään siis jossain vaiheessa, toivon mukaan pian ja toivon mukaan vielä raskaus tulisi onnistumaan! 


Ajatusleikkinä, jos elämä olisi mennyt toisin?Entä miten Down on muuttanut sinua? 

Tää oli aika paha! :D Hirveän vaikea ajatusleikki, mutta yritetään. Jos elämä olisi mennyt toisin, siltä osin etten pientä rakasta poikaa olisi koskaan saanut, olisin jo varmasti valmistunut ammattiin ja varmaan myös matkusteltu olisi paljon enemmän. Eli maailmanvalloitusta olisimme varmaan tehneet! 

Down muutti minua ihmisenä varmaan melko vähän. Ennen en niinkään kiinnittänyt huomiota erilaisiin mm. vammaisiin ihmisiin, "tavallisten" ihmisten seassa. Nykyään näen ympärillä paljon erilaisia ihmisiä, huomio kiinnittyy aina eritoten downeihin, en edes ennen huomannut, kuinka paljon heitä kuitenkin loppupeleissä ympärillämme on. Olen ylpeä, ylpeä siitä mitä meille annettiin, ylpeydellä esittelen Pyryä ja Pyryn yhtä erilaista ominaisuutta.
Mutta muuten olen kyllä mielestäni melko sama ihminen. Enemmänkin se äitiys minua muutti, ei down :). Äidiksi tulemisen myötä rauhotuin ja tulin herkemmäksi.

Miten näet parisuhteenne ennen ja jälkeen lapsen? Minkälainen tukiverkosto teillä on? 

-Parisuhde ennen lasta oli huoletonta ja yhteistä aikaa oli vaikka muille jakaa. Nykyään sitä aikaa pitäisi jostain toisille löytää välillä, mutta harvoin sitä löytää. Pääasiassa yhteinen aika tulee kotona illalla, kun Pyry on käynyt nukkumaan. Mutta se on sitä perhe-elämää. Se yhteisen, kahdenkeskinen aika on käynyt vähiin, mutta muutenhan olemme paljon perheenä yhdessä, ja sehän tämän jutun pointti onkin. Jakauduimme kahdesta kolmeen ja elämme sen mukaisesti myös parisuhde-elämää. :) 

Meillä on ihan mukava tukiverkosto! Facebookin oma down-ryhmä on paras tukimuoto tällä hetkellä. Kun Pyry kasvaa, on tuki varmasti vielä enemmän tarpeen. Iän mukanahan niitä arjen erilaisuuksia, tavikseen nähden, tulee enemmän näkyviin :)

Ensin täytyy sanoa, että blogisi on ihana, ja on antanut minulle aivan uudenlaisen näkökulman Down-lapsiin <3
Haluaisin vielä kysyä, kuinka jaksat arjen keskellä?Kuinka otat itsellesi omaa aikaa kiireisinä päivinä? 


-Ensiksi haluan kiittää kauniista sanoista! KIITOS! Ihana että olen onnistunut tässä erilaisuuden tuomisessa esille näinkin hyvin! :)

Jaksan melko hyvin arjen keskellä! Tällä hetkellä kun saan opiskella, on se minulle sitä omaa aikaa. Sitä saisi välillä olla hiukan vähemmän kylläkin ;). Mies joka on hyvä apu kodin askareissa, tuo mulle sen jaksamisen arkeen. Tietysti myös Pyryn hakeminen päiväkodista on päivieni kohokohta. Pyryn avulla unohdan koulukiireet. 
Oma- aika siis tulee koulussa olemisessa, kauppareissuilla ja välillä myös saunomisessa esiin. :) Niiden avulla jaksaa pitkälle! Pitkälle jaksamisen kohokohta on kuitenkin Pyryn pusut ja halaukset! Niitä ei voita mikään! Se tuo niin isosti voimia ettei mikään!

Millaiseksi ajattelet Pyryn tulevaisuuden? Nuoruuden ja aikuisuuden? Kotona teidän vai tukiasunnossa? 

-En osaa hirveästi vielä miettiä Pyryn nuoruutta tai aikuisuutta. Ajattelen ehkä, että se on sellainen millaisen siitä luomme Pyryn kanssa yhdessä. Sellainen minkälainen tuottaa meille jokaiselle hyvänolon tunteen ja on paras mahdollinen tapa sitä viettää. Pyry saa tietysti asua meidän luona niin kauan kuin tarve vaatii, vaatiiko se sitten loppuelämän vai ei, sitä on hankala tietää. Tietysti toivomme että Pyry itsenäistyy jossakin vaiheessa elämäänsä ja haluaa sen oman rauhan ja oman pienen kodin. Se jää siis nähtäväksi :). 


Kiitoksia vielä kerran. Toivottavasti vastaukset miellytti. Oli aika haastavaa! 

Tänään kävimme muuten Pyryn silmälääkärin vastaanotolla. Pyryllä on ollut vauvasta lähtien kyynelkanavien ahtaumaa. Sen takia lääkäri siis oikeastaan olikin. Emme vaan muistaneet asian ydintä.
No siinäpä kävi niin että kun Pyryn silmät eivät ole parantuneet ahtauden osalta ollenkaan, on aika kyynelkanavien sondeeraukseen torstaina. Kevyt humautus ja kyynelkanavien sorkkiminen. Toivottavasti tepsii ekalla kerralla, jos ei, niin se toistetaan vähän ajan kuluessa uudelleen.
Pieni toimenpide onneksi, mutta silti se nukuttaminen aina meitä vanhempia vähän pelottaa! 
Mutta pian se on ohi! Onneksi saatiin näin pian jo aika! Nopeaa toimintaa! Hienoa!

Nyt on Pyry viety päiväkotiin ja mä rupean koulupuuhiin. Huomenna päiväkotiin, torstaina polille ja perjantaina taas päiväkodille! Tämmöistä tää meidän arki tällä hetkellä! Paikasta toiseen pomppimista ja yritetään pitää pää ja jalat messissä! 

2 kommenttia:

  1. Hih, meillä on tuo sama softshell-puku :)
    Vastauksia lukiessa mietin, että vielä se teidän elämä ei tosiaan ole niin kauhean erilaista kuin meidän, pian 2-vuotiaan kanssa elävien. Tulevaisuus on ehkä teillä tosiaan enemmän auki, kun on vaikeampi ennustaa, miten juuri Pyry kasvaa ja kehittyy. Äitiys on varmasti tosiaan ollut se isoin muutos elämään, sen voin itsekin allekirjoittaa!

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa mietin kuin ÄitiQ. Mulla on jo vähän isommat lapset, melkein taviksia. Kiireet ja haasteet vaan muuttaa muotoaan ajan kuluessa mutta aina niitä on. Vanhemmuutta!
    Kiitos vastauksista.

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)