keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenteri, Luukku 17


Tässäpä Pyryn päiväkotikuvat! Laatu ei mikään paras, koska otin kuvasta kuvan, eli puhelimella ottaminen rikkoo vähän laatua.Eikö oo ihan mahtavia! Pyry on niin hauska jätkä! ja rakastaa yli kaiken kuvattavana olemista!


Eilen tosiaan oli se kehitysvammapolikäynti. Siellä ei mitään ihmeellistä loppupeleissä ollut. Muistin että käydään portaat-keskustelu, mut väärin muistin. Se portaat keskustelu on siis sellainen, missä käydäään Pyryn kehitystä läpi ja katsotaan meneekö hän minkä ikäluokan mukana siinä. 
Käytiin siis lääkärin, puhe- ja fysioterapeutin ja erityislastentarhaopettajan kanssa läpi, missä näin ylipäätänsä mennään, eli onko Pyryllä kuinka paljon tarvetta puheterapiaan ja onko aihetta saada vammaistuki korotetuksi, että saataisi puheterapia käyntiin.
Kyllä siinä ilmeni selvästi se että sille tarvetta olisi. Lääkäri kirjoittaa lausunnon, lähettää sen kotiin, jonka me kiikutamme kelaan ja väsäämme vammaistukihakemusta. 
Eli Pyryllä tosiaan on tarvetta kommunikoinnin tukemiseen. Varsinkin sillä alueella että osaisi näyttää meille edes viittomin mitä haluaa, mitä on tehnyt, mikä harmittaa jne. Ne kun ei tule vielä esiin ja siitä syystä on monia monia kiukkukohtauksia päivässä, kun ymmärrys ei riitä Pyryn tarpeita täyttämään. Kyllähän se pistää harmittaa itse kutakin, jos ei osaa näyttää sanoin, eikä viittomin mitä mielessä on. Pyry kun ei vielä puhu ja harvakseltaan viittookin, tulisikohan viittomia ehkä kymmenisen kappaletta, niillä ei pitkälle pötkitä. On siis jonkinlaista vaikeutta käyttää käsiä, eli vaikea on omaksua viittomia niin, että osaisi ne hienosti näyttää. Siihen sitä puheterapeuttia eniten tarvittaisi.
Puhetta oli myös siitä että otetaan käytöön päiväkodin ja kodin väliset kommunikointikuvat. Niistä opetellaan Pyryn kanssa näyttämään mitä halutaan, tai mitä on päivänaikana tehnyt. Sen lisäksi reissuvihko otetaan käyttöön, minne sitten lisätään kuvia, mitä esim. kotona on päiväkodin jälkeen tehty ja Pyry saa itse sen avulla näyttää päiväkodissa seuraavana päivänä tekemisensä.

On näissä omat haasteensa. Vaatii paljon työtä vanhemmilta ja päiväkodin hoitajilta, että saataisi tämä luistamaan, ja siihen avuksi se puheterapeutti ois ihan parasta!
Kärsivällisyys maan perii. Vai miten se meni :). 

Pyry on alkanut narskuttaa hampaita. Sitä tehdään kokoajan. Saatiin vinkki sitten lääkäriltä, että ei huomioitasi sitä kieltämällä, että se kielto ei motivoisi lisää sitä tekemään. Mutta voin kertoa, että se on ihan hemmetin vaikeaa se, koska narskutus saa aivot sulamaan, kuulostaa kuin liitutaulua joku vetäisi kynsillä. Ihan hirveä ääni, ja siinä kun aivot sulaa, mitä muutakaan sitä tekee kuin käskee lopettamaan. Mutta nyt on sitten pakko se kieltäminen lopettaa. Toinen vinkki oli se et ostetaan purulelu, mitä Pyry sitten aina puree kun narskutus alkaa. Eli puruleluostoksille! Kaikki ne kun olen kerennyt hävittämään!


4 kommenttia:

  1. HEI..kiitos kun jaoit ihania kuvia Pyrystä...tuli ihana fiilis..

    Lämmintä joulun aikaa.... sain energiaa alkavaan työvuorooni

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa narskuttelujengiin :/ Kerro, jos keksitte keinon lopettaa moinen tapa :D

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)