perjantai 16. kesäkuuta 2017

Ei siihen totu ikinä. Joka kerta se sattuu ja paljon.Pyry on "taas" hoidossa, koko viikonlopun. Hän käy nimittäin tilapäishoitopaikassaan 2vrk/kk. Se on mun (ja I:n) omaishoitovapaata aikaa. 
Yleensä Pyry on vain yhden yön kerralla, koska mulle, niinkuin myös I:lle se hoitoon  jättäminen on jotenkin aivan mahdottoman vaikeaa. 
Nyt hän on siellä tällä kertaa koko viikonlopun.

 Mua ahdistaa ihan kamalasti viedä Pyry sinne. Joka ikinen kerta. Tiedän, että me tarvitaan se vapaa-aika ja ne pari nukuttua yötä kuukaudessa. Mutta siinä erossa olossa on se mutta, että Pyry aina menee sinne itkien ja lapsi rakas ei meille osaa kertoa, että mikä siinä nyt on aina niin kamalaa. Mun sydän särkyy joka kerta ja kun yleensä Pyry ei sinne ihan helpolla edes rauhoitu. 

Napanuoran katkaiseminen tähän poikaan on jotenkin älyttömän iso prosessi. Luulen, että osa syynä siihen on se, että kun hän ei puhu. Hän ei pysty kertomaan itse sitä, että mitä kaikkea hän on tehnyt, mitä kaikkea hän on tuntenut. Tuo tunteiden kertomisen tärkeys on älyttömän iso juttu. Uskokaa tai älkää. Sen jos lapsi osaisi kertoa ois kaikki paljon helpompaa. 

Suunnittelen Sotasuunnitelmia, että haen sen pojan kotia turvaan. Äitin kainaloon nukkumaan. Vaikka levottomasti nukkuukin. Nykyään kun nukkuu lähes koko yön istualleen tai valvoo ja istuu. 
Jos viimeistään huomenna haen? No ei, nopeasti se on taas sunnuntai ja sitten on taas monen monta viikonloppua meillä yhdessä oloa. 

Minä koitan selvitä. 

1 kommentti:

  1. Voi sinua. Varmasti sydäntä riipii kun lapsi itkee eikä voi sanottaa mikä harmittaa. Mutta te tiedätte että hoitopaikka on turvallinen ja ne ihmiset siellä. Millainen poika teitä on vastassa, kun haette Pyryn? Iloinen varmasti kun haette mutta näyttääkö hän jotain juttuja mitä ovat touhunneet siellä tai missä ajassa Pyry sitten siellä rauhoittuu?

    Te ette tee Pyryä kohtaan millään lailla väärin tai kehitystä haittaavasti kun hän on yötä välillä muualla. Voiko Pyry aistia sun ahdistuksen sinne viennistä? Jos tietoisesti skarppaa ennen hoitoon vientiä ja alkaisitte paria päivää ennen maalailemaan miten kiva juttu se on ja joka mutkassa painottaa samalla että ihana hakea sut sitten kotiin, että pyrylle varmistuu turvallisuuden tunne ettei häntä olla jättämässä minnekään.

    Voimia nauttia omasta ajasta❤

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)