maanantai 30. huhtikuuta 2018

Kohti Rokuan sopeutumisvalmennuskurssia

Kuva: Rokua Healt&Spa Hotel

On tullut taas se vuosi kun KELA myöntää meille sopeutumisvalmennusta Downin syndrooma -oireyhtymän  kanssa elämiseen.Toki olemme syndrooman kanssa oppineet elämään, mutta aina vuosien vieriessä tulee uusia juttuja, sekä haasteita elämään ja silloin nämä kurssit ovat paikallansa.

Edelliskerran sopeutumisvalmennuskurssi oli vuonna 2016 ja täältä pääset tutustumaan siihen reissuun enempi.


Kuva: Rokua Healt&Spa HotelKuva: Rokua Healt&Spa Hotel

Tällä kertaa haimme kurssille "toispuolel jokkee". Ainakin melkeen. Päätimme suunnistaa
jopa niinkin pitkälle kuin Rokualle, Rokua Healt&Spa Hotelliin.
Noin maantieteellisesti ja helposti kerrottuna, se on tästä Helsingistä 7 tuntia autotietä suoraan pohjoiseen päin.
Innoissaan koko perhe odotamme jo matkaa, sillä kylpylät ovat meidän perheen 
suosikkikohteita ja mikäs sen parempi tyyli tutustua tähänkin hotelliin kuin tämän kurssin 
voimin.

Kuva: Rokua Healt&Spa Hotel

Mikäs se sellainen sopeutumisvalmennuskurssi on?
Kurssilla lapsi saa tukea omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamiseen sekä aktiivisuuden lisäämiseen arjen toiminnoissa.  Tavoitteena on auttaa lasta toimimaan tasavertaisesti niin arjessa perheenjäsenten kanssa kuin ryhmässä toisten lasten kanssa. Kasvua ja kehitystä tuetaan myös kurssilla mahdollisimman hyvin. Sopeutumisvalmennuksessa erityislapsen perhe osallistuu kurssille koko kuntoutuksen ajan. Kurssilla lapsi, sisarukset ja vanhemmat saavat vertaistukea, tietoa oireyhtymästä/kehitysvammasta/sairaudesta tms.  sekä tukea arjen toimintoihin ja niistä suoriutumiseen.  Kela rahoittaa ja järjestää nämä sopeutumisvalmennuskurssit.

Rokualla on tämän meidän tulevan kurssin lisäksi myös paljon muitakin kursseja tulossa! Jos esim. perheessä on lapsella kielellinen erityisvaikeus, CP-vamma, epilepsia, liikuntavamma, harvinainen aineenvaihduntasairaus, syöpä, sukukromosomipoikkeavuus, ihon sairaus tai jokin kehitysvamma, niin  ei muuta kuin kurssi tarjontaan tutustumaan täältä.


Kuva: Rokua Healt&Spa Hotel


Kuva: Rokua Healt&Spa Hotel

Jos teidän perheessä on Down -lapsi niin haeppa sinäkin kurssille mukaan täältä.

Nyt kun luin tuon oman edellisen kurssin postauksen, niin ihania muistoja muistuu mieleen. Sanoinkin tuossa omalla psykoterapiakäynnillä terapeutille, että odotan sitä kurssia kovasti jo ihan voimaannuttavan vertaistuen vuoksi, mutta myös siksi, että se on kuin  Viiden tähden luksusloma. Vaikka oman lapsen asioiden läpikäyminen viiden päivän ajan, on osittain raskasta, niin se kun "talo tarjoaa" päivässä viisi ateriaa valmiina pöytään, on varmasti joka äidille (ja isälle) kuin lottovoitto ja sen ansiosta niitä raskaitakin asioita jaksaa läpi käydä. Vielä kerran itseäni toistaen; parasta lähestulkoon oikeasti on se vertaistuki.
Myös se, että kurssipaikkana on kylpylä, saa meidän perheen jokaisen vesipedon laskemaan päiviä kurssille lähtöön. Mitä sitten, vaikka ajotunteja sinne kertyy lähes 7, se on ihan varmasti jokaisen ajotunnin arvoinen reissu.

 Nämä kaikki kuvatkin jo kertoo tulevasta reissusta sen, että ihan varmasti ainakin meidän perheen silmät ja sielut lepää niissä maisemissa. Eikä tuo kylpyläpuolikaan hullummalta näytä laisinkaan, varsin houkuttelevan näköistä.

 Kuulemma hotellin lammen ympäri kiertää lapsille suunnattu Pihkan temppurata. Luulenpa, että tämä tulee olemaan Pyryn suosikkipaikkoja kun sen näkee.

Kuva: Rokua Healt&Spa Hotel


Odottavaisin mielin kohti kurssia. :)


2 kommenttia:

 1. Rokua on kyllä ihana paikka.! <3 Jonkin verran olen käynyt kylpylässä uimassa oman lapseni kanssa. :) Joten vesipedot kyllä viihtyy. :)
  (Olen omaam blogiini villasyrena.blogspot.com kirjoittanut postauksen Rokuasta. On Suomi tunnisteen alla.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!kiva luulla!ehsott ehdott menen lukemaan teidän kokemukset myös ;)

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)