torstai 29. marraskuuta 2018

Kuu 1 vuotta


Olet tänään jo yksi vuotta . YKSI. Vau!
Aika kanssasi on mennyt hurjaa vauhtia.

Vuosi sitten syntymäsi ei ollut todellakaan helpoin ja loppuviimein jouduitkin syntymään kiireellisesti leikkauspöydälle.  En saanut sinua syliin vasta kuin noin neljän tunnin ikäisenä ja se hetki oli vain lyhyt, mutta sitäkin tunteikkaampi. 
Puolen vuorokauden ikäisenä pääsit sitten vierihoitoon. Syntymäpainosi oli 3140g, nyt 8120g. Pituutesi heti syntymän jälkeen mitattuna oli 51cm ja nyt se on 68,5cm. 
Olet ihan pieni pilpana, mutta sitäkin eloisampi.

Noin kahdeksan viikon ikäisenä olit sairaalassa melkein viikon RS-viruksen takia, menimme sinne ambulanssilla, koska menit ihan veltoksi kotona. Et oikein jaksanut hengitellä kovan limaisuuden takia. Se viikko oli tosi raskas. Siitäkin selvisit hienosti.

Sinulle alkoi ilmaantumaan kolmen kuukauden ikäisenä paljon allergioita ja minun olikin vältettävä imetyksen vuoksi monia raaka-aineita. Atopiasi ja vatsaoireet paranivat kuukaudeksi ja nukuimmekin hyvin, mutta sitten aloit allergisoimaan vielä useammalla aineelle. Yöt oli hyvin levottomia ja sairastelit paljon. Aloitimme kiinteitä neljän kuukauden iässä kehotuksesta. Sen jälkeen allergiat meni paljon huonompaan suuntaan ja jouduit lopettamaan kiinteät hetkeksi kokonaan. Allergioitesi kanssa oli 11 kuukauden ikään asti todella vaikeaa, kunnes jälleen monen viikon valvotun yön jälkeen päätin lopettaa imetyksen. Paras päätös ikinä meidän molempien kannalta. Mahasi alkoi rauhoittua kahdessa viikossa ja sinä aloit nukkumaan lähes kokonaisia öitä. Minä tiesin aina, että jos mahasi voi hyvin niin sinä olet hyvä nukkumaan. Mahassa sen jo minulle näytit ja syntymäsi jälkeen jatkoit samaan tyyliin. Allergiat meitä vain hieman pitempään kiusasi. Allergioita saat esimerkiksi: maidosta, munasta, kaurasta, maissista, banaanista, avokadosta, soijasta ja niin edelleen.

Kaikesta huolimatta sinä olet aina ollut hyvin naurava, iloinen, leikkisä ja mahtavasti kehittyvä pikkutyttö. Sen vuoksi meidän elämä on sinun monista allergioista huolimatta erittäin aurinkoista. Olet niin suloinen.

Ensimmäisen vuotesi aikana sait kokea myös ulkomaan matkan Kreikkaan, zakyntoksen saarelle. Se tottavie jäi muistoihin ikuisiksi ajoiksi. Sinä koit siellä ensimmäisen kunnon oksennustaudin, äidin, isän ja veljen kanssa yhdessä. Maakin siellä hieman tutisi jalkojen alla ja hirmumyrsky koetteli. Kokemus se sekin!

Sinulta on tämän vuoden aikana tutkittu monia eri sairauksia allergioiden lisäksi, mutta mitään vakavempaa ei onneksi ole löytynyt, vaikka muutama koe on vielä tulossa ensi kuussa. Minä haluan uskoa, kun sinua katson, että tämä vuosi on koettelemuksineen tuomassa toisesta vuodestasi helpomman. Tuot varmasti vielä enempi naurua, iloa ja aurinkoa perheeseemme. 

Isolle veljelle olet hyvin tärkeä ja rakas. Öisin kun veljesi herää, kuuluu viereisestä huoneesta kysyvä ääni; Kuu? Hän varmistaa, että sinä olet siinä samassa talossa missä hänkin. Saat paljon halausta ja pusua, mutta myös kovempaa käsittelyä. Nyt vuoden ikäisenä olet alkanut jo pitämään kovasti puoliasi.

Sinä rakastat vadelmia, mustikoita, päärynää, meloneita ja tattarinäkkäriä. Olet muutenkin huippusyömäri! Itse haluat kaiken ruoan suuhusi viedä. Jälki onkin sen mukaista. 

Sinä tutkit jokaisen kaapin. Lempilelujasi ovat johdot, isän kitara, kengät, rasvapurkit, kaukosäädin ja kaikki keittiövälineet. Kirjatkin ovat kivoja. Rakastat kylpyleikkejä ja ylipäätään suihkussa olemista.
Puhua pälpätät klaajklaapappamamma kieltä. 
Olet myös pieni jekkuilija. Tiedät varsin hyvin mitä ei saisi tehdä, mutta kikattaen teet ne silti. 
Otat jo muutamia askelia ilman tukea ja harjoitusmotivaatio on kova. Tanssit ja laulat. Murisetkin välillä.

Olet ihana pieni höpsö. Tummilla räpsyripsillä  ja hymykuopillasi sulatat jokaisen sydämen. Olet maan mainioin tyyppi ja meille kaikille niin rakas. ❤️  Onnellisin askelin kohti seuraavaa vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)