perjantai 18. lokakuuta 2013

tutista vieroittaminen






Paljon on jälleen viikkoon mahtunut tapahtumaa. Ei mitään ihmeellistä mutta sitäkin ihanampaa! 
Esim. mun sisko kävi eilen kylässä , hänen kahden pojan kanssa. Toinen näistä pojista on Pyryä aikalailla vuoden nuorempi. Oli ihana katsoa ku toiset konttaili peräkanaa paikasta toiseen. Ihan samalailla liikkuivat. Aika samankokoisiakin vielä ovat :') . Samantapaisesti ääntelivät ja samalla tyylillä ihmetteli asioita! 


Tänään sitten vuorostaan oli kylässä Pyryn "tyttöystävä". Jos laskettua aikaa katsoo, ni he ois täysin samanikäisiä. Kielo antoi Pyrylle heti mojovan pusun! He vasta touhottivatkin yhdessä. Koski toisen neniä ja vähän tönikin toisia. :)
Se oli heiltä vaan nopea kyläily, niin me vuorostaan mentiin vielä Pyryn kanssa illaks heille. 



Se on maailman parhainta katsottavaa kun pikkuset leikkivät keskenään ja tajuavat sen että he on suunnilleen samanikäisiä. 

Pyry on taas huimasti mennyt kehityksessä eteenpäin. 
Ottaa sivuaskelia sillon kun seisoo jotain tukea vasten.
Syö suurimman osan ruoista itse, tosin sormin, mutta kuitenkin. 
Ymmärtää kun huudan keittiöstä hänet syömään. :) Ihana pieni suuri poika!



Tässäpä vähän letin ihailua väliin. 
Onkos ihmekkään jos vastaantulijat luulevat häntä tytöksi ;)


Viime viikolla kun käytiin lääkärissä Pyryn pitkittyneen ripulin takia ja testit oli hyviä, eli suljettiin pois maksa ja sappisairaudet. Keliakia tulos tulee ensi maanantaina. Lääkäri soitteli noita tuloksia vaikka jo ne tiesinkin kun päivystyksestä ne kysyin. Epäili että ripuli on viruksen aiheuttamaa ja se saattaa kestää jopa kolmekin viikkoa. Vielä on siis ripuli, mutta ei enää niin paha, eli ei tule kuin ehkä 3 krt päivässä. Inhottavaa se silti on kun vatsaan Pyryllä se tietenkin edelleenkin sattuu :(. Menispä pian ohi.
Se viime vlp meni muutenkin Pyryllä kuumeessa ja silmät ovat edelleen hieman rähmimät, johtunee varmasti flunssasta. Kuume kesti 2pv ja sen jälkeen tuli näppyä joka puolelle kehoa. Vissiin siinä samalla tuli sitten sairastettua vauvarokko.
Onneksi suunta on kokoajan parempaan.


Pyryhän on ollut aina tosi huono nukkuja. Viime aikoina sitten unet jäivät oikeastaan täysin pois. Yöllä heräsimme suurinpiirtein 5x tunnissa antamaan itkuiselle lapselle takaisin tuttia suuhun. Heräämisiä kertyi siis muutamia kymmeniä.
Emme jääneet siis odottelee ihmeitä ja jätimme maailman huonoiten nukutun yön jälkeen tutin pois.

Nyt on tutit ollut jo 3 täyttä päivää pois käytöstä. Voin kertoa etten ikinä anna enää lapselle tuttia, jos niitä meille vielä suodaan. Pyryllähän se oli vähän niinkuin "pakko" että suu sai oikeanlaista motoriikkaharjoitusta ettei kieli työntyisi ulos jatkuvasti suusta.

Ensimmäiset 2 päivää oli vaan kitinää. Yöt on mennyt ihan loistokkaasti. Tuntuu ettei Pyry edes kaipaa enää tuttia. Nukahtaa ihan yhtä hyvin iltaisin sänkyyn. Nukkuu yöt vain kerran tai kaks heräillen, ja silloinkaan ei kaipaa muuta kuin peiton päälle. Nuolasinko nyt ennen kuin tipahtaa? Juhlinko nyt liian aikaisin?
Aivan sama vaikka juhlisinki liian aikaisin, mutta tässä talossa tuoksuu levännyt olo. :) Sen näkee ja kuulee.



Ootteko jotkut muut kokeillut alla olevia pesupähkinöitä? Mä oon täysin hurahtanut noihin! Tekee pyykistä niin mahtavan pehmeitä ja ihanan raikkaita, ilman mitään keinotekosia hajusteaineita! AILAIKIT! Suosittelen tätä kyllä ehdottomasti joka ikiselle! Luontokin kiittää ;)




Oon muutenkin nykyään yrittänyt kiinnittää huomiota ostamiini tuotteisiin. Esim. Ruokaan. Yritämme ostaa vain luomua. Karttaa tietysti myös lisäaineita, varsinkin Pyryn kohdalla.
Pyryn erityisyys tekee musta luonnonmukaisemman :D EKOilia, ainakin pieniltä osin ;)
Se kun downeilla on suurempi riski saada muutenkin kaiken maailman sairaudet on hyvä yrittää ainakin joillakin osin niitä estää, mikäs sen parempi kun lisäaineiden ja luomujen kyttäys.
Pakurikääpäkin on tullut tähän perheeseen, jäädäkseen.











Taas tää mun kirjoitus on sellainen sekameteli soppa. Pitäisi siis ehdottomasti kirjoittaa useammin niin ei tarvisi kerralla yrittää muistaa niin paljon asioita. :)

Kääriydyn peittoihin katselemaan vähän tvtä ja sitten nukkumaan. Ihana oma-aika. Pyry nukkuu ja I on varpajaisissa.

1 kommentti:

  1. Hei. Olen lukenut blogiasi hetken aikaa, bongasin teidät erään toisen blogin kautta. Aivan ihana suloinen Pyry<3 ja sinä kirjoitat suurella rakkaudella omasta pojasta että sen ihan aistii<3.

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)