torstai 14. marraskuuta 2013

Pyry oppii

Pyry oppi viikko sitten taputtamaan!
Pyydettäessä aina siis taputtaa riemuissaan!

Tänään sitten näytti taitonsa miten lähetetään lentopusuja! <3
Pyysin myös tänään matkimaan lammasta ja sanoi: määääääää!
Toisti myös sanan "auto"  perässäni.

Hän on niin taitava!

Taannoin kerroin Pyryn "ripulista". Joka oli jatkunut kuukauden.
Otettiin paljon kokeita, missä kaikki oli hyvin.
Määrättiin lääke ripuliin, joka sitten tehosi, sen aikaa kun kuuri kesti.
Kohta on taas 2 viikkoa maha ollut ihan vedellä.
Konsultoin tänään sit asiasta neuvolalääkäriä, joka sanoi konsultoivansa lastenlääkäriä, koska tämä ei ole enää normaalia, missään nimessä.
Laktoositonta elämääkin jo kokeiltiin, tuloksetta.
Huolenmäärä taas kasvoi potenssiin satamiljoona.
Voisko elämä olla joskus tasaisen tylsää ja puuduttavaa? Aina saa jostain olla huolissaan.

Yöt on mitä on. Eli ihan suoraan sanottuna paskoja.
Yöunille kun poika menee, nukkuu maksimissaan 2h heräämättä. Ja siitä se sitten taas lähtee. Viime yönä ei tainnu montaa minuuttia untaa tulla yhteensä.
Hyörii, pyörii, itkee ja vääntää mahaa. :(
Voi minun pientä. Kumpa ei mitään vakavaa ois!

Tästä on hyvä jatkaa iltapuuhiin.

Vaikka elämä välillä koettelee ja omat tunteet heittää vuoristorataa, siitä huolimatta rakastan tuota tyyppiä.

8 kommenttia:

 1. tää on nyt varmaan ihan turha kommentti,mutta kysynpähän nyt kuitenkin.Eli kai nyt olet lopettanut kaikenmaailman superfoodien ja kookosöljyjen antamisen pyrylle kun on tän ripulin syitä selvitelty? Muistaakseni kun joku aika takaperin kirjoittelit noista.Kysyn ihan siksi kun oma lapseni sai pitkittyneen ripulin heti sen jälkeen kun neuvolalääkärin kehoituksesta ryhdyin lisäilemään ruokavalioon öljyä (huonon painonnousun takia).En alkuun tajunnut yhteyttä,mutta sitten aloitettiin ruokavalion tutkiminen jättämällä yksi aine kerrallaan pois - ja yllätys yllätys - öljylisä osoittautui syylliseksi! Pienen vatsa ei sitä sietänyt vaikka se lisättiinkin muiden ruokien joukkoon. Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis enhän mä mitään ihmeellisempää superfoodia ole käyttänyt kun tuota öljyä. Ja sitäkin lisäilen sillon tällön ruoan sekaan. Ehkä kerran viikkoon. Enimmäkseen ihon ulkoisiin ongelmiin oon sitä käytäny.

   Poista
 2. Meillä on 1v.4kk kans ollu kans ongelmaa mahan kans. Kuukauden päivät tuli joka ikisen syönnin jälkeen ripulia. Raukalla paloi pylly tosi pahasti, vaikka pestiin aina samantien. :( Lääkärikäynti oli aikalailla turhaan ku ei ne sieltä laittanu ees kokeisiin.. :o ite jo epäilin veriripulia. Sitten vaan päätin että nyt vaihdetaan laktoosittomaan maitoon. Ja nyt pojalla on maha rauhottunu. Ei tule enää kakkaa ku muutaman kerran päivässä ja ei oo ollu ripulia. Täysin laktoosittomaan en oo siis alkanu mut isot maitomäärät mitä juo niin annan laktoositonta. jogurttia ja juustoja syö kyllä.

  VastaaPoista
 3. Entä täysin maidoton ruokavalio? Ootteko sitä kokeillu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on kuulemma turha kokeilla koska maitoallergia ilmenee jo vauvaikäisenä. Se ei voi kuulemma alkaa enää tuon ikäisenä. Tiedä sitten.

   Poista
  2. maitoallergia, niinkuin keliakiakin voivat ilmetä minkä ikäisenä vain.. Meil oli just niistä koulussa.

   Terv. Terkkariopiskelija :D

   Poista
 4. Onko vilja-allergia tullut esille missään vaiheessa?? Oireet sopivat hyvin siihen. Oma lapseni kärsi järkyttävistä vatsaoireista pienenä, ripulilla ja kipeänä kokoajan. Ei nukkunut yöllä, ei päivällä. Mitään muita oireita ei ollut, vain ripuli, kipeä vatsa ja huonot unet. Missään ei oikein otettu todesta ongelmaa, sanottiin vain että teille nyt tuli tälläinen vaikeampi lapsi... Mutta eihän se normaalia lapsen tyytymättömyyttä ollut, ei siihen ripuli liity.
  Kerran kuin taikaiskusta hoksasin, että aina kun lapsi oli sairas eikä saattanut syödä mitään, eikä oikein suostunut juomaankaan kuin vettä: unet tuli! Ja kestivät aamuun! Eli kaikki johtui jostain ruoka-aineesta. Tätä olin jo itse epäillyt mutta kun niissä tehdyissä testeissä ei mitään näkynyt, niin viisaampien mielestä ei allergiaa voinut olla.
  Siitä se ajatus sitten lähti: aloin karsia ruokavaliosta pikkuhiljaa aineita pois, vaikka niin ei kuulema missään nimessä saisi ominpäin tehdä. Mutta kun on väsyksissä hulluuden partaalle asti, aikalailla kaikki on sallittua :) Ruoka- ja oirepäiväkirjaa pidin karsimisen ajan, ja niin vain kävi että syyllisiksi paljastuivat kaikki kotimaiset viljat ja maito. Tällöin lapsi oli 1v3kk ja oireet alkoivat 4kk iässä. Pitkä oli tie autuuteen eikä mitään siis selvinnyt ennenkuin toimin itse "radikaalisti".
  Selvitettyäni syyn, varasin lääkäriajan, kerroin mitä olin saanut selville ja lääkäri määräsi uudelleen keliakiakokeen sekä vilja- ja maitotestit. Taas negatiiviset tulokset mutta tälläkertaa kuitenkin saimme diagnoosin: suolisto-oireiset maito- ja vilja-allergia!! Lapsi ei siis ollut vain hankala ja minä en ollutkaan hullu!!! Allergia oirehti siis ainoastaan suoliston kautta, siksi osa lääkäreistä ei tunnista/tunnusta sitä. Saatiin sitten virallisesti lupa jättää maito ja viljat pois, käynti ravitsemusterapeutille ja apteekista kalsiumlisä. Valtakunnassa kaikki hyvin. Elämä ei ole enää kaaosta ja toivo jää, että tämä jonain päivänä menisi ohi kokonaan.. tulipa tekstiä..
  Tsemppiä teille!! Toivon että syy selviää pikaisesti. Kannatta muistaa että kyllä se aurinko sinne risukasaankin paistaa,vaikkei se aina siltä tunnu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on tullut vilja-allergiakin esille. Nyt ei voi vaan tietää että mikä on,, mutta asiaa tutkitaan. Maha tietty nyt voinu onneksi pari päivää paremmin :)

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)