maanantai 24. maaliskuuta 2014

Jalkapäivitys (sisältää rumia kuvia)

Nyt on 3 täyttä päivää kulunut leikkauksesta. Tuntuu kuukaudelta.

Lääkkeitä menee säännöllisesti. Vimova x2 ja panacod x4 päivässä. Panacodin vaihdoin panadoliin. Yöksi varaan Panacodin, jos saisin siten paremmin nukuttua.

Yöt on ollu siis ihan hirveitä. Aina se pahin kipu alkaa kun pääsen peiton alle. Unta saa hakea tunti kaupalla. Sen jälkeen kun nukun, herään unesta itkien hysteerisesti. I sanoi että mun itku kuulostaa todella sydäntä särkevältä ja on ihan avuton silloin.
Mulla niissä kivuissa tulee joku ilkeyspuuska aina. I yrittää halia ja helpottaa sillä oloa. Minä sitten, en todellakaan ilkeyttäni, työnnän hänet pois. Se kipu tekee sen. Se vain sattuu niin paljon ettei halua et kukaan koskee edes suhun.

Tämän lisäksi niska ja selkä on tullut  todella kipeäksi. Reppana käyn itkien vessassa ja suihkussa. Itkien istun. Maks 5min  voin olla pystyssä. Koska niskaa vaan särkee hullusti ja se aiheuttaa erittäin huonoa oloa. Jos en tietäis, et makoilu, jännittäminen ja stressi nämä on tehnyt, niin epäilisin aivokalvontulehdusta.
Oon yrittänyt tehdä kaikki voitavat et kipu helpottaisi jossain vaiheessa.  Toivotaan.

Lopuksi kuvat haavasta. Sain vihdoin tuulettaa sitä ja pestä sen. Siitä tulee varmasti ihan hyvännäköinen joku päivä. :)

Ps.  Himovarvasnaksauttelija on saanut kokea kovia. Nimittäin ei ole helppoa olla naksuttelematta varpaita. Erittäin vaikeaa. Ja se saa mut jopa välillä hikoilemaan ja ahdistumaan x)

Pps. Ette arvaa kuin vaikeaa tää aika on äitinä. En voi Pyryn kanssa mennä ulos, tai leikkiä yhtä rajusti kuin yleensä, en voi syöttää häntä tai nostaa lattialta syliin. Nyt siis kun on viel niin vähän aikaa leikkauksesta, joka sai mut todella heikkoon kuntoon, ei puhettakaan että voisin oikeastaan muuta tehdä kuin makoilla. Syyllinen olo.
Kyllä pyry tulee antamaan mulle paljon "abbaa" ja haleja. Välillä tulee mahani päälle istualleen pomppimaan, tai tuo kirjan että äiti lukee. Ne tekee tästä hetkestä juurikin ihaninta. Mun oma pallero, joka kohta varmasti jo kävelee <3

7 kommenttia:

 1. Eikös sulla yritetty spinaalia, vai muistanko väärin? Kannattaa varmaan sitten soitella lääkärille noista niska- ja selkäkivuista. Onko sulla ollut päänsärkyä? Mulla oli kerran postpunktionaalinen päänsärky ja pääkipu oli aivan kamalaa. En pystynyt olemaan hetkeäkään pystyssä, kun se heitti jo polvilleen. Kipua oli silloin myös niskassa ja selässä.

  Paranemisia toivottelen ja haleja pikku Pyrylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yritettiin. Kolmannella kerralla onnistuikin, mutta sitten se puudutus ei kuitenkaan auttanut niin Nukutettiin. Joo tää on iha kamala kipu, sitä on vaikea edes selittää. Ajattelin soittaa pian lääkäriin!

   Poista
 2. Siis jotain noissa koivuissa on tosiaan nyt hullusti jos et pystyssä pysty olemaan! Ota yhteyttä heti sinne missä sinut leikattiin! Panacod voi kyllä tehdä huonon olon,mutta kyllä se kovinkin vie tehokkaasti pois.Ja toisaalta - et kyllä sais leikkauksen jälkeen sinne sängyn pohjallekaan jäädä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä otin yhteyttä. Käskivät tänään soittaa lääkäriin aikaa. Nyt soitan!

   Poista
 3. Äh,siis KIVUISSA,ei koivuissa! :).

  VastaaPoista
 4. Voi sua ressua. Mulla leikattiinn vaivaisenluu ja vasaravarvas viime syksynä Peijas-Rekolan sairaalassa. Spinaalipuudutuksessa. Leikkauksen jälkeen oli kahdesti järjettömän kauhee huonovointisuuskohtaus, kestoltaan ehkä 10 minuuttia. Isompia kipuja ei sitten ollutkaan. Olihan jalka tosi kipee, mutta mitään kovempia särkyjä ei ollut. Ainoo kelju juttu oli kun ei saanut ajaa autoa... Peijas hoiti todella hyvin, sai soittaa ja pääsin ortopedin jälkitarkastukseen. Sairaalasta tähdennettiin että mitään kovia kipuja ei tarvitse kestää. On olemassa tosi tehokkaista kipulääkkeitä. Toivottavasti saat tehokasta apua ja pääset taas touhuamaan Pyryn kera. Toivotan teille ihania kevätpäiväviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta tulee lanssi hakemaan mut sairaalaan tutkimuksiin!

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)