perjantai 9. toukokuuta 2014

sairastupaa ja päiväkotiuutisia

<3
Aika on taas vierinyt nopeasti. Ei tänne kerkeä mitään edes päivitellä, koska pieni poika sairastelee, yöt valvotaan, päivät itketään. :(
Pyry oli siis reilu viikon terveenä, kuukauden sairastelun jälkeen. Käytiin siellä hoplopissa ja haettiin aika varmuudella sieltä takaisin flunssa. Pyry kun menee kieli pitkällä paikasta toiseen, maistelee ja maistelee, jokaista pylvästä ja palloa. Yöt alkoi valvottamaan. Viimeistään puoli 2 yöllä on jäpä meidät jo herättäny, eikä sen jälkeen nukuta kuin pikkupikku pätkiä ja noustaan kukonlaulun aikaan.
Nenä vuotaa, kurkku on punainen. Itkettää ja väsyttää. Äidin tai isän syli on paras. Ei tee mieli leikkiä, tekee mieli vain nyyhkyttää ja olla lepoasennossa.
Lääkärissä käytiin. Korvissa ei mitään, mutta kurkku punoitti. Perus virusflunssa.
Nyt alkaa munkin olossa tuntua kehnolta. Samoja oireita kuin Pyryllä. Valvominen ehkä sen tehnyt.
Tietenkin mielessä pyörii heti kaikista pahin mahdollinen. Se surullisen kuuluisa leukemia. Joka näille tulee himpun verran helpommalla.
Mutta varmasti on aivan turha huoli. Välillä lapset vain sairastelevat enemmän.

tsillailua.


Toivottavasti tämä on pian ohi.

Eilen oli viittomatunti. Ne on kyllä mukavia! Voisin melkeen veikata että osaan jo ainakin 100 viittomaa? Meniköhän liiotelluksi? :D no mut paljon joka tapauksessa!
Aihealueet; tunteet, adjektiivit, vuodenajat, kuukaudet, numerot, päivät, asusteet, eläimet, ruokailuun liittyvät asiat. Kyllähän niitä on jo varmasti muistissa paljon!!
Pyry sai tällaisen alakuvassa olevan lätsän
kaverin tekemänä. Oon aika tosi rakastunut
tuohon! Korvat pysyy hyvin lätsän sisällä.
Normipipot kun ei niiden päällä
pysy kun ovat sen verta höröt.

Kuultiin myös eilen ilosia uutisia! Pyry pääsi hakemaamme päiväkotiin! Integroituun ryhmään! Alkaa siis pienen pojan päiväkotitaival elokuussa! HUi! Minun vauva menee kokopäivähoitoon! Ajatuskin saa mahan sekaisin, mitenhän sitten kun se aika oikeasti koittaa?
 Siitä se arki sitten alkaa. Erilainen arki. Päiväkotia muutama vuosi. Siitä sitten eskariin ja  kouluun meneminen.
Niihinkään ei enää ole hirveästi aikaa. Vielä kuin nämä downit aloittavat koulunkin vuotta aikasemmin. Kuusi vuotiaana. HUHHUH.

Nyt odotellaan sitten vain oman koulun aloituksen suhteen myös hyviä uutisia! Mitäs mä sitten teen jos en sinne pääsekään? Pakkohan mun on päästä tai mä en ala.
Eilinen meni näissä merkeissä. Parvekkeella leikkien.
Ulkona satoi ihan hirveästi. Vaunut oli unohtunu yöksi
ulos ja oli litimärät. Leikkimistä kesti ehkä vartin.
Sen jälkeen veto olikin pieneltä pois. Niin että oli mentävä
makoilemaan sisälle.

Taas on siis jo perjantai. Tänään on hoitajapäivä. Eli Pyry pääsee kohta hoitajan kanssa ulos.Mä saan vaan olla. Nämä päivät on parhaimpia bloginkirjoituspäiviä :).

Sunnuntaina tulossa äitienpäivä. Samalla se on myös mun tankkauspäivä, dieetin keskellä. Jippii! Vaikka näen jo unia siitä kuvottavasta olosta sen tankkauksen jälkeen. Elämä on.

Nyt suihkuun ja vähän lepäilen ennen kun vastuu siirtyy takaisin mulle.

14 kommenttia:

 1. Välillä tosiaan lapset vaan sairastaa enemmän.. Sylvester on viimesen puolen vuoden aikana ollu terveenä maks kuukauden yhteensä :( nyttekki ollaan kipeenä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuota meinaa olla liikkeellä kokoajan ku säät on sen mukaiset! Pikaisia parantumisia Sylvesterille <3

   Poista
 2. Kiva, että lätsästä tuli mieluinen! Ajattelin että tähtikangas sopii Pyrylle ja tuohon takkiinkin väreiltään.

  VastaaPoista
 3. Otin just oman kaks veen pois päiväkodista ku n en jaksa enää tätä jatkuvaa sairastamista! En voi olla jatkuvasti t öistä pois lasta hoitamassa ja säälittää tuo pienikin.Tammikuussa siis menin töihin ja ei olla montaa tervettä päivää nähty sen jälkeen.Mahatautia,flunssaa,korvatulehduksia,vesirokkoa jne.Nyt oon sit kotona ainakin siihen asti kun neiti täyttää kolme.Meillä siis ihan normilapsi mutta tossa alle kolmevuotiaiden ryhmässä kaikki taudit vaan käydään läpi eka päiväkotivuotena.Downlasta en ikipäivänä veis noin pienenä päiväkotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sun mielipide. :)

   Pyry menee Integroituun ryhmään missä on 10lasta. Yli puolet taviksia, loput erityisiä. Pyry on heistä nuorin.

   Kyllähän ne lapset saavat taudit milloin mistäkin ja ihan viimeistään päiväkodista. Kuulemma ensimmäinen puoli vuotta saattaa olla sairastelua, sitten se hellittää.

   Se on pakko kuule elämässä tehdä välillä ratkaisuja, mitkä ei välttämättä itseäkään miellytä. Pakko se on tämän ikäisenä jo koulutus saada ja päästävä töihin.
   Ei sitä muuten eletä.

   Ja mikä tärkeintä, Pyry pääsee hienoon ryhmään, missä oppii muilta paljon asioita, mitkä ei downeille ole itsestään selvyyttä.

   Poista
  2. Meidän Down oli ekan päiväkotivuoden aikana kolme kertaa kipeänä pois päiväkodista. Ehkä yhteensä viikon? Ja oli kyllä vasta 2,5. Onneksi pääsi jo silloin muiden sekaan touhuamaan

   Poista
  3. :)

   Samat pöpöthän ne on, oliko vammaa vai ei. Jotkut sairastuu helpommin, jotkut ei.
   Niin yksilöllistä. Eikä laisinkaan riipu siit onko down vai tavis :)

   Poista
 4. Hei ! Meneeko Pyry kokopäiväisen kuntouttavaan päivähoitoon vai tavalliseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokopäiväiseen kuntouttavaan, vai sanotaanko integroidusta ryhmästä niin? En tiedä :) mut kai se jollai tapaa on kuntouttavaa!

   Poista
 5. Kyllä Downlapset on normaalia infektioherkempiä.Se on ihan tutkittua tietoa.Meilläkin kuopus sairasteli koko vuoden kun aloitti päiväkodin kaksivuotiaana.Yksityinen pieni päiväkoti ja ryhmässä oli vaan kahdeksan lasta.Suurin syy oli mun mielestä se että vanhemmat toi ihan puolikuntoisia lapsia hoitoon ja ne taas sitten tartutti toiset ja kierre oli valmis.Meidän poitsun ryhmässäkin oli yksi downlapsi jolla oli oma avustaja.Oli vaan niin agressiivinen,puri ja oli jatkuvasti muiden kimpussa että muut lapset taisi vähän pelätä häntä.Muuten mun mielestä on ihan hienoa että integroidaan normiryhmiin.Siinä oppii muutkin lapset suhtautumaan luontevasti erilaisuuteen ja mm.viittomia oppi koko ryhmä kun niitä käytettiin joka päivä.Silti minäkin sitä mieltä ettei päiväkoti ole paras paikka alle kolmevuotiaille - eikä ainoastaan sen sairastelun takia vaan muutenkin.Mutta vaihtoehtoa ei ollu meilläkään. Maria
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo tutkittua tietoa, mutta ei se sitä tarkoita, että joka ainut Down-lapsi on infektioherkkä. On niitä vähemmänkin sairastavia Downeja, jos aletaan galluppia asiasta tekemään. Oma Downlapseni sairasti ekana päiväkotivuotena huomattavasti vähemmän kuin tavissisaruksensa aikanaan. Hienolta kuulostaa Pyryn päiväkotisuunnitelmat. Paranemisia sinne! <3

   Poista
  2. Juurikin näin. Pyry on ollut kyllä ihmeen terve. Ei mitään flunssaa ihmeempää :)
   Kiitoksia!

   Poista
 6. Ihanat hiukset! ja muutenkin ihana pikkunen!

  VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)