keskiviikko 9. syyskuuta 2015

EFT-tasapainovalmennus

Eilen oli sitten mulla se naputtelukurssi-iltama. Vyöhyketerapeuttini kun näki minut eka kerran 2viikkoa sitten, suositteli tätä.
Mitä silloin 2 viikkoa sitten tapahtui? Sain hammaslääkärissä ja sen jälkeen useita paniikkikohtauksia ja olin hyvin uupunut. Eräs henkilö sitten kertoi mulle saaneensa apua vyöhyketerapiasta. Googletin sitten sanan "vyöhyketerapia" ja sieltä yksi sitä tekevä henkilö osui silmään. Soitin hänelle heti ja kysyin olisiko hänellä mulle juuri nyt aikoja. Tarvitsin pikaisesti jotain mielihyvää tuottavaa hoitomuotoa mulle.
Sain ajan heti samalle päivää. Hän sitten siellä kyseli, että mihin tulin apua hakemaan ja selitin sen hänelle. Kerroin että koko päivä on tullut pahoja paniikkeja ja oon ihan ahdistunut niihen, purskahdin siinäkin sitten itkuun.
Hän sanoi että voi tehdä minulle sen vyöhyketerapian, mutta suositteli sitten samalla mulle tätä naputtelukurssia, mikä hänellä olisi tulossa pian. Tietenkin suostuin ja onneksi suostuin. Se ilta oli eilen.


Kuva lainattu googlesta. Tässä siis nämä naputtelupisteet.Naputtelussa naputellaan sormienpäillä kehossa olevia akupisteitä. Niitä jotka ovat mielemme kannalta hyvinkin keskeisessä asemassa. Kun ahdistus, stressi, paniikki tai vaikka toisesta ääripäästä oleva sokerinhimo iskee päälle, aloitetaan naputtelemaan tiettyjä pisteitä kehossamme. Siinä samalla käydään läpi se mikä olotila itsellä on. Se sanotaan ääneen. Annetaan sille arvosana 0-10 kuinka vahva se tunne on, missä se on, miksi se on siellä, haluatko että se poistuu sieltä, mitä sen tilalle haluiaisit? Niitä pisteitä käydään läpi niin monta kierrosta kun halutaan, yhtä pistettä naputellaan aina 7-100 kertaa. Sitten kun olo alkaa menemään siihen, että ei tässä nyt enää mitään oo, ni sen voi lopettaa. Henkäistään syvään ja jatketaan uudella fiiliksellä eteenpäin.

Olen kärsinyt elohiirestä oikeassa silmässäni kolmen viikon ajan, aamusta iltaan. Huomasin sitten siinä kesken naputtelun, että se on hävinnyt. Kysyin sit nolona, että voiko oikeasti elohiiri hävitä myös tällä tekniikalla?
Kuulemma voi, koska se on yleensä stressin tuottama tahaton lihaksensupistuminen. HUHHUH!
Illalla se sit alkoi kyllä uudestaan. Menetin toivoni. Illalla mietin ennen nukkumaan menoa että taas mä herään sen viheliäisen vaivan kanssa. NO EN HERÄNNYT! Sitä ei ole! Voiko tuo oikeasti tehota tolla tavalla? Mä uskon siihen. Kyllä voi.

Kokeileppa säkin. Musta se on hirveän kivaa tekemistä!

Äläkä pidä mua sekopäänä. En sitä ole. Vaikka siltä välillä voisi vaikuttaa! (hehheh)

ps. Jos lapsesi kärsii vaikka mahakivusta. Naputtele häntä silmän alapuolella olevista pisteestä. Kysele, millaista kipu on, missä se tarkalleen tuntuu, mistä se voisi johtua jne. Tee sitä kunnes kipu hellittyy. :)

Tuolta voi lukea lisää. Voi vaikka ladata tiedostonkin ja opiskella lisää!
Materiaalia naputtelusta löytää kyllä netistä pilvin pimein! Ei muutako naputteluniloa lukijat rakkaat :D

1 kommentti:

  1. Hei waude, tämähän oli mielenkiintoista! Mä kyllä uskon kaikkeen tämmöseen :)

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)