sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Sydänlääkäri

Sydänlääkäri oli perjantaina. Pyry laitettiin odottamaan leikkausta 6kk jonoon.
Sydänvika eli ASD primum oli tällä hetkellä 1,8cm kokoinen , suomennettuna helposti; lääkärin mukaan "kohtalaisen kookas" vika tällä hetkellä, eli leikkausta ei voisi millään jättää välistä. Kyllä sen itse myös ultrauksessa huomasi että ei sellaista voi olla korjaamatta.
Olin jo tuudittautunut ajatukseen että sen saisi tehtyä ilman avosydänleikkausta, eli katetrointimenetelmällä, mutta ei, se tulee olemaan se mun pelkäämä avosydänleikkaus. Melkein purskahdin itkuun. Jotenki tosi inhottavaa ajatella edes koko asiaa.
Eiköhän me yhdessä selvitä tästä!
Taas vähän ärsytti se jonottaminen. Hoitaja aika oli varattu 0900, Sinne päästiin 0930. Lääkärille piti päästä 0945, kello taisi olla 1030 kun sitten päästiin. Siitä vielä sitten keuhkokuvauksiin missä saatiin odottaa vielä 35min. Voitte vaan arvata kun pienen lapsen kanssa joutuu odottaa 3 tuntia, ei oo helppoa, varsinkaan kun Pyry ei millään tahdo nukahtaa mihinkään, ni miten se ois tuolla saatu nukkumaan? Alkoi vähän väsymys näkymään siinä ultrauspöydällä..Pyry on niin maailman söpöin!
eikö ookkin?
Ainutlaatuisella tavalla vielä vähän ekstra söpömpi! Pieni Elovenapoika, niinkuin lääkärikäynnin hoitsu tokaisi :)Tuolla tuo isi yrittää lapata ruokaa pojan suuhun, hauskaa kuultavaa! "lentokone lentää liitää laataa kiitää kaataa suoraan pyry pojan suuuuuuuuuhun" :D Poika istuu keskellä pöytää, bumbo tuolissa ja lähtee melkeen joka kerta lentoon ku lusikka lähestyy suuta.
Tuosta ruokailusta on siis tullut joka pv vaikeampaa ja vaikeampaa. Meinaa hermo pettää. Tulee laulettua varmaan 20 eri biisiä ruokailun yhteydessä kera kaikkien maailman runojen ja muiden niksien. Sitten sitä vaan luovuttaa ku ei jaksa. Eilen illalla saatiin Pyry syömään puuroa sillä taktiikalla loppujen lopuksi että laitettiin sormella puuroa suuhun. ja kaikki meni heti alas! :o Mikähän tuossa sormessa oli nyt niin kivaa?
On muuten myös jätkä oppinut huutamaan eri tyylillä ja kovaa! Vähän on sekin välillä hermoja raastavaa, ihan vaa huumorilla huutaa naama punaisena ja nauraa sitten kohta päälle.
Lattialla ollessa kokoajan yrittää lähtä konttaamaan vaikka ei edes eteenpäin ryömi. Peruttaa vaan sille et ponkasee ittensä konttausasentoon, heittää jalat taaksepäin , samalla kun työntää käsillä itseä taakse. Hauskan näköistä. Mutta on muuten kärsimätön tämänkin asian suhteen! Ei millään jaksa yrittää opetella, vaan alkaa parin minuutin päästä kamala huuto ku ei meinaa onnistua :D
Aamulla Pyrytys herätti mut taas pärisyttämällä. :) Tekee sitä kokoajan! jos ei sitten nuku tai kilju muuten vaa! Oppi sen muutama kuukausi sitten, teki sitä silloin ahkeraan, piti taukoa muutamia viikkoja, aloitti uudestaan :D Se on joo ihan hauskaa, mutta ei sillon kun pitäis syödä.

Nyt jos vähän siivoskelisin ja tekisin ruokaa ja lähettäisiin hakemaan lämpöpussia tuosta valintatalosta ku se näköjään oli sinne tullut. Tarkeneepa pojun kanssa mennä sitten ulos!

5 kommenttia:

 1. Meillä tais olla myös jonkun muksun kanssa niin, että ruoka meni yhessä vaiheessa alas vaan jos sormin syötti :D ¨

  Ja tosi kurja toi avosydänleikkaus :< toivottavasti kaikki menee sen suhteen hyvin <3

  -pilvi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! toivotaan että kaikki menee hyvin! Äskenki muuten syötin pyryn sormin , ihan erilailla uppoo ;D

  VastaaPoista
 3. Täällä kanssa ollaan tosi huonoja syömään. Mutta illalla kyllä menee parhaiten. Pelottaa vaan, että saakohan hän tarpeeksi ruokaa. Painaa nyt 9.140kg ja ikää on 10kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onko paino kuitenkin noussut tasaseen tahtiin? tsemppiä teillekkin syömisen kanssa!

   Poista
 4. neuvolassa ei vielä ollut mitään huolen aihetta, mutta sanoivat, että laita vain ihan ruokaöljyä ruuan sekaan. iltasin menee puuro kyllä tosi hyvin, mutta päivällä ei mene kuin pari lusikallista ruokaa.

  VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)