keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pilli-mestari

Eilen kävimme puheterapeutin luona. Saimme todella paljon positiivisia kommentteja Pyrystä! Mikä aina piristää mieltä :) Tällä kertaa saimme neuvoksi opettaa Pyryä imemään pillillä nallepullosta, minkä saimme lainaksi. Ikuisena pessimistinä tuumailin että, ei, ei Pyry tule oppimaan sitä nevöevö. Kannatti manata, sai taas pessimisti kokea nahoissaan. Pillin laitettua Pyryn suuhun P veti siitä kuin vanha tekijä! Voi että ku oli taas ilonkyyneleet kaukana ;)

Saimme myös mukaan visuaalista taitoa harjoittavia kuvakortteja, kuvan takana lukee aina kuvassa oleva esine. Niitä sitten vuorotellen näytetään P:lle ja hoetaan kuvassa olevaa esinettä niin pitäisi visuualinen kyky kehittyä. Pyryhän voisi tehdä asiaa vaikka koko päivän! Downit ovat siis tästä visuaalisesta taidosta kuuluja! Sen huomaa jo nyt, että varmasti asia pitää paikkansa.
VIBRAHARJA :D
Saimme myös sellaisen "vibraharjan". Sillä olisi tarkoituksena vibrailla menemään Pyryn koko kehoa ja varsinkin suun seutua, sekä ulko- että sisäpuolelta. Auttaa kuulemma Downeja hahmottamaan omaa kehoa ja estänee ali-ja yliherkkyys tuntoaisteja. Ne kun ovat aika yleisiä.


Hellepäiviä odotellessa ;)
Tämä viikko on ollu aika hektinen, ja tulee vielä olemaan. Oon kerenny kaiken kiireen keskellä kuitenkin taas hamstrata P:lle uuden pipon kokoelmaansa. Tarttunu myös käteen bodeja ja hellehattu!
Tänään sain itselleni tuomion polviviastani; Nivelrikko. Onneksi ei kuitenkaan vielä tämän ikäiselle mitään tekoniveliä ruveta vaihtamaan, selvitään "pelkällä" tähystämisellä.
Perjantaina mua odottaa juurihoito hammaslääkärissä! HYI!
Tänään tuli myös kirje sydänlääkäristä. 15.5 on P:n sydänkontrolli ja liekkö siinä samalla kertoo lääkäri että millo ja mitä tulee olemaan lähestyvä sydänleikkaus.
Jotenki oon pystynyt taas heittäytymään tuosta pessimistin roolista, oon nimittäin jo pienesti kiitollinen siitä että todellakin on tarjolla rutiinillista sydänleikkausta sydänvikaisille. Eli on siis mahdollisuus saada aika sata varmasti P:n sydän vielä normaaliksi. Toivon tottakai että leikkaus olisi pikimmiten ohi, mutta en enää ehkä pelkää asiaa niin paljon. Liekkö aurinko tehnyt tehtävänsä. :D

Tänään kävi muutes "sossutyyppi" auttelemas meitä täyttää ihka oikeata ja ensimmäistä vammaistukihakemusta. Saatiin ne myöskin lähetettyä oikeeseen osoitteeseen. 6vk:n käsittelyaika. Huoh. Mutta toivottavasti menee läpi! Sen verran paljon kuitenkin rahaa menee noihin lääkäreihin ym. Ja tarviihan P ihan erilailla huomiota ja apua kuin samanikäisensä muut lapset.

Muutaman viikon päästä I aloittaa isäkuukautensa (6vk kestää). Ihanaa! Laatuaikaa koko perheen kesken. Sitä oon oottanut.


Pyryn omat jutut;

- Kun musiikki alkaa rauhoittuu Pyry samantien. Yleensä musiikin soidessa P myös viuhtoo käsillä, katselee haltioituna käsiä ja syvällinen ilme kasvoille perehtyy niihin, niiden muotoon ja miten ne niinku liikkuvat! Tyyliä kapellimestari mutta paljon suloisemmin ja elävämmin! Myös varpaan päät monasti tömistää maata musiikin tahtiin. Aina vain suosikkina pysyvät "twinkle twinkle ja snowflake" -biisit.
- Pyryn ilmeiden kirjo on valtava!! Alla kuva missä P katsoo tvtä. Tätä ilmettä näkee siis usein, mutta aina se on yhtä hauskaa katsottavaa!
-Pyrystä löytyy myös sisustaja-ainesta. Paikkaan kuin paikkaan mennessä ilmeillänsä P saa sisutuksen uusiksi.Ensimmäisenä tsekataan verhot,  "miks noi on tollaset ja tollee!?"-ilmeellä. Kotonakin jokainen tavara ihmetyttää joka päivä, yhtä paljon.
- Jos haukottelet kova äänisesti, Pyry alkaa huutamaan. Jos huudat huviksesi, P huutaa myös, mutta kovempaa.
-Jos jokin ei onnistu, jos ei jalat tai kädet tottele, saa se P:n raivon partaalle.
-Nauru on kivoin tapa herättää koko talo aamulla! Aina yhtä aurinkoa kun aamulla herätään. :)

Nyt loppu raaputus ja lähdetään nukkuu!

Tvn katselu ilme :)

13 kommenttia:

 1. Meilläkin kokeiltiin samanlaista pillimukia, mutta ei ainakaan ole vielä poika tajunnut, että mitä sillä oikein tehdään :) Osaatko muuten sanoa löytyykö jostain kaupasta tuota vibraharjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyll se ajallaan teidänkin poika vielä oppii :) mulla ei oo mitään tietoa mistä noita saa, pute antoi sen myös meille lainaa. Sanoi myös et hän voi tilata jos halutaan niitä lisää. Samaa asiaa tietysti ajaa sähköhammasharja. Ajateltiin sellainen hankkia itse. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia Pyrystä <3 On se vaan aurinkoinen jätkä!

  VastaaPoista
 3. Olipa ihana bloggaus =) Taas kerran =)

  Ja tosi ihania kuvia Pyrystä. Hän on kyllä niin ihana ja valokuvauksellinen, suloinen poika! Kuin Naantalin Aurinko =)

  VastaaPoista
 4. Suloinen poika teidän Pyry. Uskomatonta, että hän on istunut jo monta kuukautta potalla! En voi ymmärtää. Minulla on täysaikaisena syntynyt samanikäinen terve poika. Eikä mitään toivoa, että vielä osaisi istua potalla. Rattaissa saatiin lupa istuttaa tänään. Aivan ihanaa :) Meillä poika kyllä kävelee hyvin nyt, mutta istuminen on ollut mahdotonta. Vaivana on hypotonisuus (kaatuu ihan kasaan esimerkiksi potalla). Eikä liioin kannata päätään selinmakuulta nostettaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyryä voisi sanoa luonnonlahjakkuudeks tässä asiassa :) aloitettiin harjoittelu 9kk iässä :) ehkä se oli osa syy tähän? :)

   Poista
 5. Ensimmäistä kertaa päädyin lukemaan Pyrystä. Todella valloittavalta pojalta vaikuttaa ja minusta tuli kyllä heti vakiseuraaja. Terveisin Down-naisen ylpeä isosisko.

  VastaaPoista
 6. Ihana poika sulla siellä! Tuli jotenkin todella lämmin ja hyvä olo, kun luin blogiasi. Erityislapsilla on erityistärkeä tarkoitus tässä maailmassa! :) Iloista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 7. äääk miten ihana toi pottakuva! pisti hymyilyttää :) tsemppiä arkeen sun perheelle!

  VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)