keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Osastopäivä nro 2

Pyryn ensimmäinen yö osastolla oli mennyt valvoen ja kipulääkkeitä napsien. Morphinii ja panadolia. Niiden avulla päiväkin jaksettu.
Eilen Pyry päätti nykäistä itse nenämahaletkun pois. Lähti siinä samalla happiviiksetkin. Noh,  huomenna ehkä nenämahaletku takaisin kun ei vielä pieni mies pysty syömään tai juomaan tarpeeksi. Syynä tietty leikkauskivut ja sen lisänä keuhkot pahasti rohisee ja kurkku on hyvin kipeä.
Tänään on Pyry monet kerrat hymyillyt ja jutellut niitä näitä. Vaarillekin sanoi "täitää"  (ehkä päivää) ja äitiä huutelee kovasti, varsinkin kuulema viime yönä sitä oli huudettu ihan tosissaan. :)
Pyryllä on otettu jo pois valtimokanyyli ja muutamat muut kanyylit. Helpottaa aika mukavasti sylissä pitoa.
Muutenki kaikki mennyt oikein kivasti. Reipas ja ihana poika!
Vanhemmista jompikumpi ois saanut yöksi jäädä mut päätettiin että antaa hoitsujen hoitaa poika ni me nukutaa kotona hyvin! Jaksaa sitten päivät olla osastolla! Onpas ainaki tylsiin öihin hoitajille seuraa ku Pyry valvoo mukana ;) 
Vielä ei olla kotiutumisesta keskusteltu. Luulenpas että näissä merkeissä mennään viikonlopun yli. On niin monta asiaa mitkä pitää olla kunnossa ennen kotiutusta. Esim ; painon lasku takaisin normi lukemiin,  nyt kun on turvotusta niin hullusti. Syöminenkin pitää sujua. Sykkeen pitää olla normaali, että voi ottaa tahdistimen pois. (nyt huitelee leposyke 140!) Dreeni pitää saada pois, se on siis se sydämen viereen menevä letku joka pitää verihyytymät poissa ja poistaa ne vuotavat veret. Tällä hetkellä vuotaa n. 60ml vuorokaudessa ja vuoto saa olla max 20ml vrk. Happisaturaatiokin pitäisi saada näyttämään yli 95 ilman happiviiksetkin, mutta ilman niitä happiarvot laskee alle 90.ei paha, mut ei tarpeeksi hyväkään. Sellaista.
Nyt kotiin nukkumaan. Huomenna voisin laittaa kuvia tulemaan haavasta ja tuosta dreenihommasta! Ne ei sovellu herkimmille ;)  hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)