keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kestoilua ja tukiviittomia

Kestopylly ;D
Innostuin sitten kokeilemaan kestoilua. Tuli ostettua kaverilta pieni läjä kestoja ja niitä nyt oon ensimmäistä päivää kokeiltu. Viime yönkin laitoin, mutta päätin että jatkossa en öisin kestoile. Pyryn pylly oli ihan punainen ja hikinäppyä täynnä. Eli pysykäämme päiväkestoilussa. Tulee sellainen pieni ihana eko-olo kun sellasen paketin laittaa Pyrylle kertiksien sijaista. Onhan se melkoinen ekoteko! :)  Ja aivan ihania kuoseja!

 Stonzitkin tuli samaiselta kaverilta ostettua! Kun tuo P ei vielä kävele niin talvella ja syksyllä nuo on varmaan ihan loistavat kunnon kenkien korvikkeet! Pääsee peuhaamaan lumeenki! Ei varmasti tarvitse pelätä että varpaat jäätyisi/kastuisi. Onhan nuo nyt ihan mahtavan muodikkaatki ;)

 Tässäpäs taas pitkästä aikaa tällainen yhteiskuva! Niitä tulee niin harvoin otettua!


Tämä on juurikin äsken otettu kun laitoin Pyryä päikkäreille. Harmi kun en ihan kerennyt saada kuvaa kun pieni herra hienosti seisoi sängyssään, pitäen kaiteista kiinni. Voin kertoa että pieni ilonkyynel tuli kun hänet näin seisovan ;)


Viittomista sain kysymystä että mitenkä me niitä toteutetaan arjessa ja miten niitä opiskelemme. Tässä vastausta! :

Me ollaan kerran vammaisneuvolan kautta saatu tukiviittomatunti, mistä saatiin läjäpäin lappuja missä on viittomien kuvia. Ne on oikeasti jäänyt kaapin perälle :/ käytetään siis ainoastaan muistista joitakin viittomia + paria lappua, missä myös viittomia, ne saatiin jo muistaakseni toisella vammaisneuvola kerralla. Siinä lapussa on ihan arjen normaalimmat sanat tukiviittomina, liittyen pääosin syömisiin.
Elikkäs kaikista ahkerimmin käytämme ruokailun yhteydessä ja kirjoja lukiessa viittomia. Käytetyimmät tukiviittomat on ehdottomasti; Kiitos, ole hyvä, oliko hyvää?, haluatko lisää?, lamppu, kukka, lintu ja muutamia muitakin.
Pitäisi oikeasti alkaa vielä ahkerammin niitä nyt käyttää, mutta se on jotenkin erittäin vaivalloista! Vaikka se todellakin on vain Pyryn parhaaksi. Helposti tulee ajateltua se niin että , parempi vähän kerralla ni Pyry pysyy perässä.
Onhan hän nyt selvästi alkanut tuon lamppuviittoman/sanan ymmärtään. Kiitos-viittomakin on jo tuttu, mutta ei osaa sitä itse vielä näyttää.
Tukiviittomat ovat siis osana puhetta. Aina kun viitot, myös sanot asian/esineen. Eli ei jätetä missään nimessä puhetta pois! Ei tarvitse siis välttämättä jokaista sanaa viittoa.  Esim. jos kysyn Pyryltä että "missä lamppu" , niin lamppu-sanan viiton samalla kun sen sanon. Sen voi myös ensin viittoa ja sitten vasta sanoa, tai toisinpäin. Ei mitään väliä, kunhan puhut ja viitot :)

Tuliskohan teillä muita kysymyksiä mieleen? Mun mielestä oli aivan mahtavaa saada ensimmäistä kertaa kysymyskin blogin kautta! Lisää vain! :)
Kohta muuten räpsähtää 100,000 katselu kertaa blogissa rikki. ;)


3 kommenttia:

  1. Minua kiinnostaa jatkossa kuulla sitten miten kestoilu on sujunut :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun jo näin pian vastasit mun kysymykseen! :)

    VastaaPoista
  3. multa on menny vähän ohi toi viittomisjuttu! eli miks opetatte pyrylle viittomakieltä?:)

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)