keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Unipäiväkirjaa


Taas tovin yöunien kanssa taisteltua, päätin eilen ottaa yhteyttä neuvolatätiin, että mikä hitto tässä mättää.
Pitkät pätkät juteltuamme, varasimme ajan neuvolalääkärille 3.11. Jos sitä kautta irtois vaikka sairaalaunikoulua, tai edes tietoa että mitä tässä pitäisi tehdä, mikä rakasta Pyryä vaivaa, kun yöt ovat sangen mahdottomia.

Nyt olen pitänyt unipäiväkirjaa kolme yön ajan.
Mä oon henkisesti niin loppu, että en tiedä mitä pitäisi tehdä.
Unikoulua pidämme aina niin monta päivää kuin jaksaa. Sitten luovutetaan. Sitten tulee Pyry viereen. Missä hän ei enää myöskään nuku. Valvomme siis joka tapauksessa.

Mitään en toivo niin paljon tällä hetkellä kun sitä että saatais nukkua. Nukkua nukkua nukkua nukkua.
Raskausaika iskiaksen takia valvottu rv15 alkaen ja sit kun poika syntyi niin kohta jo neljä vuotta valvottu. Täysien unien yöt voi laskee helposti kahden käden sormilla.

Mä olen ihmisenä muuttunut tämän neljän vuoden aikana ihan järkyttävästi. Se positiivinen ja huumorintajuinen ihminen on jossain kaukana musta nytten. Ahdistaa joka päivä niin  vietävästi, että tuntuu kuin sydän pysähtyisi. Itkettää kaikki. Kaikki kropassa lakkaa toimimasta. Lihaksia särkee, päätä särkee, niskat on paskana. Itkettää vielä vähän enempi. Muisti ei kulje. Sanat ei tule mieleen. Voimat on vaan yksinkertaisesti ihan loppu.
Siinä sitten yrität koulua käydä. Hyvin on tähän mennessä mennyt ja pieni hetki ois enää jäljellä. Silti tekisi mieli keskeyttää sekin. Nukkua päivät läpeensä vaan. Paitsi kun uni ei päivisin mulle maistu.
Kaikkeen ryhtyminen vaatii hirveästi ponnisteluja, mutta saan tehtyä silti kaiken pakollisen.

Tää on tätä. En jaksa edes uskoa enää, että tästä noustaisi. Noustaanko tästä?

8 kommenttia:

 1. Onko teittä mahdollisuus mennä lastenlääkärin pakeille tai onko tietoa, kuka lääkäri olisi perehtynyt erityislasten uniongelmiin. Mitä neuvolassa sanottiin? Onko mahdollista laittaa poika vaikka mummolaan muutamaksi yöksi? Ihminen muuttuu ihan zombiksi, jollei saa nukkua...T Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummilas on paha elämäntilanne, ni en sinne viitti Pyryä laittaa valvomaan. :( luulen et neuvolalääkärin kautta päästään jollekin spessulääkärille. Toivottavasti.

   Poista
  2. Mummilas on paha elämäntilanne, ni en sinne viitti Pyryä laittaa valvomaan. :( luulen et neuvolalääkärin kautta päästään jollekin spessulääkärille. Toivottavasti.

   Poista
 2. Voimia sinne ihan älyttömän paljon! <3 Haleja myös. Täälä kans menee välillä hyvin yöt A:lla , mutta taas on poika alkanut heräilemään ilman mitään ennakkovaroituksia. Kuulostaa niin tutulle tuo, että poika herää itkien ja nousee sängyssä istumaan. Aatos myös kiemurtelee ja potkii jaloilla. Joskus kun seuraan sitä touhua, niin näyttää ihan kuin sillä juilisi jalkoja. Monesti rauhoittuukin kun hieron jalkoja ja jalkapohjia. Ootko kokeillu Pyrylle jo hierontaa?

  Mutta ei siinä paljon hieronnat ole mielessä itelläkään, kun aamuyöstä herätetään jo sen viidennen kerran. Minä ainakin hermoan ihan ääneen. Ei omat hermot vaan kestä sellasta herättelyä. Oma kroppa vaan alkaa tärisemään heti kun herätys tulee. :(( Mikähän näitä meidän muksuja vaivaa=????? minä vaan en oo vielä edes lääkäriin asti lähteny tuota viemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hieron Pyryn jalkoja paljon. Aina kun vien nukkumaan ja yritän sitä myös yöllä mut ei tuota tulosta :( Tsemppiä teille myös! Ollaa me eri sissejä 💓

   Poista
  2. Mä hieron Pyryn jalkoja paljon. Aina kun vien nukkumaan ja yritän sitä myös yöllä mut ei tuota tulosta :( Tsemppiä teille myös! Ollaa me eri sissejä 💓

   Poista
 3. Hei!
  Onko teille tarjottu kokeiltavaksi painopeittoa?
  Onko Pyryllä sellainen käytössä päivähoidossa? Miten hän muuten siellä nukkuu / rauhoittuu päivälevolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei oo tarjottu! Pyry nukkuu päiväkodissa oikein hyvin! Rauhoittuu nopeaa. Hän vain haluaa kotona laittaa vanhemmat koville :D

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)