torstai 22. helmikuuta 2018

Valmistautumista leikkaukseen


Maaliskuun 7.päivä on Pyryn lonkkaleikkauspäivä, eli ihan pian. Tässä on itse jo puolen vuoden päivät kerennyt siihen sisäisesti valmistautua, mutta ei se asia helpommaksi muutu vaikka kuinka järkeilisi. Leikkaus nyt vaan on todella iso leikkaus ja toipuminen pitkä. Ensin ollaan viikko sairaalassa ja sitten vielä kotona neljä viikkoa kävelemättömyyttä. Siinähän on tosiaan kokoalavartalokipsi, sen kanssa ei pitkälle pötkitä, jos ei äiti tai iskä kanna. 


Pyrylle olemme yrittäneet kovasti kertoa tulevasta tapahtumasta, mutta mä luulen, että hän ei tätä oikein ymmärrä, sillä vastaus on aina "jeeeeeeee" ja hirmuinen tuuletus, kun mainitsen sanat: leikkaus, lääkäri,  kipsaus ja kotona makaaminen. 

Viisi viikkoa kipsin kanssa on pitkä aika, kelle tahansa ja siihen on syytä keksiä kuusi vuotiaalle pojalle tekemistä, ettei aivan poika hajoaisi oloonsa (ja siinä samalla vanhemmat). 

Viikkoja auttamaan ollaan kehittämässä viikkostruktuuria


Vielä tämä on alkutekijöissään, mutta kovasti suunnittelen ,että mitä kaikkea aina viikkoon voi päiviin laittaa, että mielenkiinto säilyy kotona makaamiseen. Siihen otan ilomielin teiltä vinkkejä, koska ne asiat joudun ensin tulostamaan ja laminoimaan, ennen kun ne tähän saa kiinni. 

Varmaan Pyryllä tulee aika paljon vietettyä aikaa tabletilla, johon olisi hyvä hommata kehittäviä pelejä. Onko niihin vinkkejä? Pyry on n. 3 vuotiaan tasolla monissa asioissa niin siihen ikäluokkaan nämä täytyisi sopia.

Sen lisäksi pleikkariin onneksi saa pyörimään lempiohjelmia DVD:ltä. Löysinpäs onneksi kirpparilta Pyryn lemppariohjelmiin kuuluvaa materiaalia.


Nämä mikkihiiret oli kyl todellinen löytö tosissaan! Voittajana kävelin hymy huulilla ulos liikkeestä. Tiedättekö sen tunteen, kun on etsinyt jotain kauan käsiinsä ja ne ilmestyy siihen kuin taikaiskusta juuri sopivana ajankohtana ja ihan pilkkahintaan. Minä tiedän. Hahah!

Tietysti myös herkutteluhetkiä saa olla muutama enempi viikossa kuin yleensä! Mutta onneksi Pyry rakastaa esim. Mansikoita enempi ku karkkia, niin tuo ei ole niin justiinsa vaikka niitä vain herkkuhetkiin tarjoaisi.

Näiden lisäksi joka viikko kotia tulee puhe- ja toimintaterapeutit, niin säilyy ne muutamat päiväkodissakin tapahtuvat rutiinit viikoissamme.

Tietysti päivissä säilyy laulu- ja lukemishetketkin.

Ensi viikolla on tosiaan sitten labrojen ottoa ja anestesialääkärin tapaaminen, sekä keuhkokuvaus. Pyryllä on viimeinen päiväkotipäivä ensi keskiviikkona ja sen jälkeen hän palaakin sinne vasta huhtikuun loppupuolella. Pidämme varmuudeksi hänet kotona tuon viikon ennen leikkausta, ettei vain mikään pöpö pilaisi suunnitelmia.

Tämä on kyllä inhottavaa aikaa taas meidän elämässä, mutta seitsemän viikon päästä tämä alkaa olemaan vain yksi muisto muiden muistojen joukossa.9 kommenttia:

 1. Tsemppiä Pyrylle ja koko perheelle!! Lisäpuuhina tuli mieleen, satukasetit, kivat pelit joita tykkää pelata, muovailu, piirtely ym voi tehdä myös lepäillessä. Miksi Pyryllä päädyttiin lonkkaleikkaukseen? Voimia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ehdotuksista! Pyryllä lonkkamalja väärässä asennossa niin, että jalka kokoajan lähtee pois paikoiltaan, tai ei lähde muutako sillee et pyry sitä itse kokoajan paikoiltaan pois naksuttelee. Se lonkkamalja nyt sitten joudutaan asettelemaan oikeaan asentoon. Kiitos tsempeistä ja voimista, niitä tarvitaan❤️

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä toivon minäkin tosi paljon! Voin vain kuvitella miten malttamaton pikkumies saattaa olla sairaslomalla.�� meillä on nuo kehittävät tablettipelit olleet tosi tarpeellisia Lennin puheelle ja rauhoittumishetkille, joskus kun liika virike ympäristössä aiheuttaa raivon puuskia. Meillä on sellainen ollut aika pienestä asti tosi tärkeä kuin, kapun metsä, siinä on simppeliä pelaamista ja paljon arjen perussanastoa tulee toisteltua kuten ”orava syö, lintu syö jne.” Toinen on ekapeli. Se on jo kouluikäisillekin hyvä mutta se ei kovin haasteellinen ole ettei sopisi pienemmällekin. Kolmas on Lola pandan matikkajuna tai aakkosjuna. Sitten pikku kakkosen pelit, kikattava kakkiainen on hauska, �� legolla on jotain pukemispelejä. Toivottavasti aika kuluu nopsaa! Värityskuvat on yleensä aika kova juttu! ��

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä Pyrylle! Onko pikkusiskolla jo nimi?

  VastaaPoista
 5. Muovailua, esimerkiksi taikataikinasta tai soodataikinasta, ajattelin minäkin. Vesivärit on myös usein tosi hieno juttu, erityisesti, jos saa oikein ison paperin vaikka kylpyhuoneeseeen.
  Paikallaan olemista voi myös hyödyntää monien terapian tavoitteiden harjoittamiseen. Opetella vaikka uusia viitoittavia lauluja tai leikkiä vuorovaikutteista kauppaleikkiä
  - mitä ikinä teillä nyt tavoitteena onkaan.
  Onnistuvatko palapelit? Isojen helmien pudotus kengännauhaan?
  Magneettiongella onkiminen (paperisia kaloja, joissa kiinni klemmari, lyhyt onkivapa, jonka siiman eli langan päässä magneetti).
  Rytmisoittimet. Kapulat, marakassit (vaikka hiekkaa purkissa) jne. Taustalle fröbelit soimaan.
  Saippuakuplat tai kuplien puhaltaminen pillillä vesipulloon.

  VastaaPoista
 6. Teillä voisi olla vaikka "taikalaatikko", josta kerran päivässä löytyisi joku yksi juttu tehtäväksi. Pienikin. Mutta laatikon avaamiselle olisin aina päivässä oma aikaansa, vaikka aamupalan jälkeen, kun on pesty ja puettu.
  Siellä laatikossa voi sitten olla vaikka tervehdykseksi saapunut postikortti, joka luetaan. Tai tarra-arkki, jonka tarrat saa liimata paperille. Tai kirja, joka luetaan, rusina-aski, saippuakuplia tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitod hyvistä vinkeistä! Puunuppipalapelit onnistuvat kyllä, mutta ei sen haastavammat. Onkiminen onkin pyryn lempparia kuten myös muovailut. Tuo vesiväreily kuulostaa hyvältä, mut ei taida onnistua hirveän helposti kun iso poika ja kipsi ei saa kastua. Erittäin paljon hyviä vinkkejä jotka otan ylös ja toteutan. 😊

   Poista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)