keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pyry 1v7kk
Pyrylle tuli eilen ikää täyteen 1v7kk! Isopieni poikani! :) Toissa päivänä saimme uuden tulokkaan suuhun, toisen puruhampaan! Jihhuu!! Nyt leegojakin löytyy suusta 6! Yöt ovat myös sen mukaiset  :/. 
Tänään oli puheterapeutti. Sieltä saimme paljon paljon mukaan kehuja. Pyryn suumotoriikka on kuulemma ihan ainutlaatuista luokkaansa. Saamme kuulemma meitä vanhempia siitä kiittää, mut meidän mielestä menee kiitos suoraan pienelle herralle. Hän sen kaiken tekee, me vain hämmästelemme. 
Tuosta noin vaan pillillä kuin pillillä on vedelly maidot tai vedet. Joka ei kuulemma oikeasti ole tämän ikäisen downin peruslahja :). Ylpeyttä. 
Kehui myös hirveästi Pyryn keskittymiskykyä ja sitä suurta intoa mikä on asiaa kuin asiaa kohden.  
Saimme mukaan myös pari jännää juttuu millä sitten tuota suun hypotonisuutta ehkäistään tai parannettaan.
Hellokitty pilli! Tämä vahvistaa
myös sitä suunmotoriikkaa ja
auttaa siihen ettei kieli roiku suun
ulkopuolella . Mikä on siis todella tyypillistä
Downeilla.  
Tämmöinen purulelu. Tällä harjoitellaan suunmotoriikkaa.
Työnnetään se Pyryn suuhun ja annetaan Pojan purra.
Näitä siis pitäisi yrittää toteuttaa joka päivä, mitä enempi, sen parempi tulos. Yksi lisä näihin on vielä sitten sellainen kuminen "hammasharja". Sillä sitten hierotaan suuta sisältä, varsinkin kielen reunoja. Aisteja siis vähän "ärsytetään".  Pyryllä Puheterapeutin mukaan on hieman aistialiherkkyyttä suussa, koska hakee hirveän vahvoja tunteita suuhun , esim. sellaista "vibraa" se tunki suuhunsa kokoajan. 
Hirveästi siis tuli uusia juttuja lisää mitä pitäisi alkaa paljon päivittäin alkaa tekemään. Viittomiakin lupasin ruveta ahkerasti käyttämään.
Kertoi muuten että saadaan "kotiopetusta" tässäkin asiassa. Siitähän olin hirveän kiinnostunut. Olisi ihana oppia tosi tosi paljon viittomia!Oon nyt hirveästi yrittänyt ottaa selvää myös siitä, että mitä kaikkia ravintolisiä olisi hyvä down-ihmiselle syöttää. Saimme sitten eilen aikaiseksi haettua kalanmaksaöljy"karkkeja" Pyrylle. Mausta voin sen verran sanoa että oli aivan järkyttävän makuisia!! Mukamas maistuu appelsiinilta. Saa olla kyllä aika hyvä mielikuvitus että saa sen maistumaan siltä. Sit ku se pitää purra, ni siellä sisällä on sellasta löllöö ällöä! HYI! Pääasia että Pyry tykkää. Ainaki vielä. Alla kuvat tuosta pilleristä!
Tuon lisäksi menee d3-vitamiinia ja  maitohappobakteereja. Lisää tulee kun saan vaan tiedon kaikesta tarpeellisesta. Ai nii, yhtä "superfoodiaki" menee, nimittäin Kookosöljyä, mitä tungen jokaiseen ruokaan ja välillä vähän suuhunki ;)

Ylläolevissa kuvissa hieman Pyryn taktiikkaa syödä ruokaa. Annan aina lautaselta yhden palan kerralla ja se pistellään mielissään suuhun. On vaa aika  hidasta hommaa mutta mitäpä sitä ei tekis oppimisen eteen :) 
Ruoka-annoksessa on mitä maukkainta makkaramunakasta vihanneksineen. Pyryn suurinta herkkua, Parsa- ja kukkakaalit! :D Isi ei tietenkään tätä voi ymmärtää ;). Pääasia et kelpaa! Onhan ne niin älyttömän tärkeä ravinnonlähde!Loppuun vielä muutama söpöstelyilme. Tällä ilmeellä katsellaan muiden lasten leikkejä ;)Se vielä piti sanomani että Pyry jää kummin kanssa kotiin la-su yöksi. Tämä pariskunta käy virossa ja siitä sitten takasin helsinkiin ja keskustaa yöpymään. Ensimmäinen yö Pyryllä ettei vanhempia oo kotona! Mitenhän P pärjää? Pärjääkö vanhemmat? Osataankohan me nauttia yhtään? Parempi ois. Sillä sen ois tarkoitus piristää tätä erittäin paatunutta parisuhdetta. ;)3 kommenttia:

 1. Hei,onko joku ihan syy ettet käytä Pyryllä ihan kunnon kenkiä? -ihmettelevä äippä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Stonzit on kätevät kun pyry vasta vain konttaa. Mutta käytetään me myös normaaleja kenkiä :)

   Poista
 2. Voi ei, on niin super suloinen pikku prinssi! <3 Aina hymy nousee korviin asti kun kattelee noita Pyryn kuvia. :)

  VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)