perjantai 16. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 16


Ei kiitos. En polta. 

En ole koskaan täällä blogissa puhunut siitä, että olen polttanut tupakkaa. No miksi en?  Koska mua on aina, ihan aina hävettänyt se ihan kamalasti. 

Reilusti yli 1v2kk sitten tein päätöksen, että ei enää. Se loppuikin täysin seinään. Tahdonvoimalla.  Aikaisemmin olin kokeillut vaikka mitä kikkakolmosia.  Niitä kyllä riittikin siinä ajassa kokea, poltinhan melkein 15 vuotta! Kauheaa! Siis muistan, että ennen rippikoulua on jo sauhuteltu sillon tällöin. Välillä enempi, välillä vähempi vuosien varrella. Välillä ollut pitkään polttamattakin (kuukausia) . 

 Alussa oli vaikeaa, koska tapa ja nikotiinin viekkarit oli kovat. Sitten helpotti vähän. Kolmannen ja viidennen kuukauden kohdilla päätöksestä sain kauheita kilareita ja saatoin itkee kontillaan keittiön lattialla kun en löytänyt oikeaa muovirasiaa sillä samaisella minuutilla. 
Maaliskuussa sitten meinasin maistaa. Otin palavan tupakan käteen ja laitoin sen suun eteen, kunnes peräännyin! Haisi nii pahalta, että valehtelematta yökötti ihan kunnolla. Sen jälkeen ei ole edes tehnyt mieli maistaa. Eikä tee vieläkään. 

Onkos tästä ollut jotain hyötyä mulle? Ai onko? No on!! Ja tässä ne mihin se on vaikuttanut positiivisesti! 

1. Ahdistus on lieventynyt 

2. Stressi on miltei poissa. Kyllä, sitä stressasi tupakoivana kaikesta! Millon saan seuraavan, mulloin pitää lähtee ostaa lisää,  voiko siellä ja täällä polttaa, nyt Pyry kiukuttelee eli tupakalle, nyt itkettää eli tupakalle, nyt juon tai syön eli tupakalle, nyt jännittää eli tupakalle, nyt saunon eli saunatauolla tupakalle, nyt kävin lenkillä eli olin reipas ja ansaitsen tupakan, nyt on rentoa eli tupakalle. Näitä riittää! Ja niihin kaikkeen liittyi stressi vaikka sitä ei edes tajunnut, koska nikotiinikoukku ja tapa olivat niin kovat. Kaikesta tekemästä piti saada tupakka! 

3. En haise pahalta! Tää on ihanaa! Ja kyllä. Te kaikki jotka edes tunteja sitten olette polttaneet viimeksi, haisette ihan järkyttävälle. 

4. Nukun! Siis oikeasti en herää enää ees siihen, että Pyry konkreettisesti ryömii öisin mun naaman yli. I on tätä monet kerrat todistanut. Nukun kuin pieni lapsi! 

5. Lepopulssi on aiemmasta 70 laskenut 40. Sydän kiittää. 

6. Kunto on kasvanut. 

8. Paino ei ole sen takia noussut. 

9. Ei tarvitse hävetä enää missään! 

10. Ienverenvuodot on historiaa. 

11. Maistan ja haistan kaiken ihan eri tavalla. 

12. Verenkierto on ihan eri luokkaa. Ei läheskään niin palelluta kylmillä keleillä.   

13. Parasta on se, että Pyryn ei tarvitse haistella sitä kamalaa hajua. Ei tarvitse sitä kamalaa suun ja käsien pesurumbaa käydä aina läpi kun haluaa mennä lapsen lähelle. Ja vaatteissahan myös ne kaikki myrkyt oli. Niitäkin vaihtelin sen takia et voi olla Pyryn vierellä. 

Ei siis mitään syytä enää ikinä kärryytellä. Ja ihan oikeasti. Siihen ei tarvi mitään korvaustuotteita siihen lopettamiseen,  vaan ainoastaan tahdonvoimaa! Kyllä. Mulla oli pitkä historia takana polttamista ja poltinkin ennen kuin lopetin ni melkeen askillisen päivässä joka päivä  n. 13-20 tupakkaa. Kokeilin monia eri menetelmiä lopettaa. Ainoastaan tahdonvoima on ollut paras tapa. Olenkin sanonut, että se kun lopetin ni mulla tuntui joku ihme napsahdus päässä ja siihen se loppu. Eli se oli vaan sellainen täysin oikea hetki. Sen tunsi. 

Miksi kerron tämän just nyt? Koska mulle tuli Facebookin muistoissa vuodelta 2008 Facebook statuspäivitys missä olin silloin yrittäny lopettamista ja en sillä kertaa onnistunut kuin se 3kk. Muistan sen. Se oli juurikin se pahin aika niinkuin kerroin tuolla aikaisemmin. Se jälkeen se on ollut helppoa ku mikäki. Olo on kuin ei olis edes polttanut! 

Tästä on siis hyvä jatkaa! Ja kokeilkaa te muutkin teidän tahdonvoimaa. Se on yllättävän kova voima se! 3 kommenttia:

  1. Aivan mahtava päätös!👍👊👏 Kiva kun jaoit lukijoille kokemuksesi☺

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava päätös!👍👊👏 Kiva kun jaoit lukijoille kokemuksesi☺

    VastaaPoista

Jätä rohkeasti kommenttisi. Se lämmittää mieltäni :)